Ви тут:
Головне Екологія Полтавщина Суспільство 

Полтавщина готується до цьогорічного двомісячника охорони водойм у період нересту риби

Полтавщина готується до цьогорічного двомісячника охорони водойм у період нересту риби

dsc_0001

У весняно-літній нерестовий період цього року розпочнеться традиційна операція по встановленню заборони на лов рибі та інших водних біоресурсів на водоймах Полтавщини, у рамках якої посилюється нагляд за станом охорони, використання і відтворення риби та інших мешканців водойм.

У зв’язку з цим сьогодні, у Полтавській облдержадміністрації,  під головуванням профільного заступника голови ОДА Романа Товстого відбулась нарада з питань проведення двомісячника охорони водних ресурсів у період нересту риби 2017 року. У ній взяли участь заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Олександр Ткаченко, заступник директора Департаменту АПР Олег Палій, голова ліквідаційної комісії Полтаварибохорона Оксана Кулинич, заступник начальника Управління превентивної діяльності ГУ НП у Полатвській області Жанна Ахіджанян, начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеренарії ГУ Держспоживслужби у Полтавській області Раїса Кравченко, начальник Державної екологічної інспекції у Полтавській області Осипенко Вадим та начальник Полтавського відділу – в.о. начальника охорони Національного природного парку  Нижньосульський Віктор Полубтько.

dsc_0014

Як зазначив напочатку наради Роман Товстий, у минулому році аналогічні заходи вже проводились, завдяки цьому було досягнуто деяких результатів, але належного порядку на водоймах Полтавщини ще не досягнуто.

“На сьогоднішній нараді ми розглянемо питання щодо належної охорони водних біоресурсів під час нересту та створення оптмальних умов для нерестового процесу, проаналізуємо стан охорони, використання та відтворення водних біоресурсів на рибногосподарських об’єктах Полтавської області та виконання завдань на попередніх нарадах”, – зазаначив Товстий.

Також він наголосив, важливим акцентом у цьому році буде співпраця з усіма причетними службами, місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та громадськістю.

dsc_0010

“До цієї важливої справи також необхідно активно, з почуттям відповідальності, включитись і головам райдержадміністрацій, районних, селищних та сільських рад, залучати громадських інспекторів та громадськість. Сподіваюсь на взаємну підтримку на місцях та відповідну допомогу”, – повідомив Товстий.

У ході наради присутні доповіли про готовність до проведення операції “Нерест 2017”, а також висловили свої пропозиції по проведенню двомісячника.

dsc_0019

dsc_0017

dsc_0011

Перейти до вмісту