Ви тут:
Головне Полтавщина Сільське господарство Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині зняли всі карантини по африканській чумі свиней

На Полтавщині зняли всі карантини по африканській чумі свиней

1

На Полтавщині зняли всі карантини по африканській чумі свиней. Про це повідомив заступник голови Полтавської облдержадміністарції Роман Товстий.

“Наші зусилля не були марними — на Полтавщині зняли всі карантини по африканській чумі свиней. В усіх десяти неблагополучних пунктах по АЧС проведений повний комплекс заходів з ліквідації захворювання. Нові факти загибелі домашніх та диких свиней у зонах нагляду відсутні”, – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що епізоотичних осередках та зонах захисту вилучено 248 свиней загальною вагою майже 23 тони. 
Також Товстий повідомив, що у Поповому Великобагачанського району, Шишаках, Котельві, Климівці Карлівського району, Чутовому за період карантинів вже виплатили компенсацію населенню за вилучених свиней, а це 196 голів, на загальну суму 497 337 гривень.

“На сьогодні залишилася не виплачена компенсація в Лубнах, Тишках Лубенського району, Великій Багачці та Якимовому Великобагачанського району на загальну суму 126 875,80 грн за 52 голови свиней. Питання компенсації знаходиться на моєму особистому контролі. Ми зробимо все можливе, щоб в найближчий час люди отримали відшкодування”, – додав Роман Товстий.

“Можу запевнити, що в області епізоотична ситуація щодо африканської чуми свиней благополучна та знаходиться під нашим постійним контролем”, – підсумував він.

Перейти до вмісту