Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Головне – це людина та її здоров’я, профілактика захворювань, своєчасне надання якісної медичної допомоги, – Лисак

Головне – це людина та її здоров’я, профілактика захворювань, своєчасне надання якісної медичної допомоги, – Лисак

dsc_52691

Минулого тижня на базі Лохвицької районної центральної лікарні за участі директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктора Лисака відбулося виїзне засідання постійної комісії районної ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту населення щодо вивчення ситуації  про стан медичного обслуговування та збереження закладів охорони здоров’я району в умовах реформування медичної галузі.

«Головне завдання, що стоїть перед реформуванням медичної галузі – це людина та її здоров’я, профілактика захворювань, своєчасне надання якісної медичної допомоги. Наслідок – зростання тривалості життя наших громадян», – зазначив Віктор Лисак. Також він поінформував присутніх про зміни, які в найближчому майбутньому мають відбутись в галузі охорони здоров’я України. Окремо висвітлив систему фінансування медичної галузі, торкнувся теми створення «червоних списків пацієнтів» та декларацій, які повинні укладати лікарі первинної ланки та пацієнти. Розповів і про систему госпітальних округів в Полтавській області. За його словами, Лохвицький район буде обслуговуватись Миргородським госпітальним округом.

dscn5233

«Всі наші напрацювання, які ми вже зробили і над якими працюємо, а саме: ремонт приміщень ЦРЛ, закупівля необхідного медичного обладнання, модернізація автотранспортного парку, залучення фахівців шляхом закупівлі квартир – над всім цим ми разом повинні працювати й надалі», – сказав голова Лохвицької РДА Володимир Рязанов та закликав сільських та міських голів приділяти більше уваги до проблем розвитку медицини в районі.

dsc_5263

Головний лікар КЗ Лохвицький ЦПМСД Микола Лисенко розказав про роботу первинної медицини в Лохвицькому районі, яка на сьогодні складає 17 амбулаторій та 27 ФАПів, де працюють 29 лікарів та 260 спеціалістів середньої ланки, що надають первинну медичну допомогу пацієнтам усіх населених пунктів району.

Найбільш обговорюваними стали питання про шляхи вирішення проблем, що виникають в галузі медичного обслуговування Лохвицької громади вже сьогодні. Також не обійшли увагою і таку тему, як кадрова нестача лікарів. Але головний лікар Лохвицької ЦРЛ Віктор Бурлей запевнив, що в цьому напрямку вже багато зроблено – придбано житло для профільних лікарів Лохвицької ЦРЛ. 

dsc_52951

Перейти до вмісту