Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Укравтодор планує звільнити Кременчук від транзитного транспорту

Укравтодор планує звільнити Кременчук від транзитного транспорту

img_top_14_650x410Державне агентство автомобільних доріг України розпочало роботи над підготовкою техніко-економічного обґрунтування спорудження нового автомобільного мосту через річку Дніпро поблизу міста Кременчук. Окрім цього, ведуться перемовини із китайською будівельною компанією CRBC щодо проектування, фінансування та будівництва такого мосту. Про це повідомляють в Державному агентстві автомобільних доріг України.

Наразі через Кременчук проходить міжнародна траса М-22/Е584 Полтава – Олександрія, а також національна автодорога Н-08 Бориспіль – Запоріжжя. Оскільки єдиний міст через Дніпро знаходиться в центрі Кременчука, то увесь транзитний трафік проходить через місто, створюючи незручності для жителів, серйозно забруднюючи повітря, руйнуючи дороги. За оцінками Держагентства автомобільних доріг України, щодня через Кременчук проїжджає в середньому 10 тисяч транзитних автомобілів, більшість з яких – вантажівки.  

Будівництво мосту у передмісті дозволить перенаправити увесь транзитний трафік за межі міста, що розвантажить вулиці та суттєво покращить екологічну ситуацію.

Олександр Кава, радник керівника Державного агентства автомобільних доріг України: «Можливе місце для будівництва нового мосту фахівці знайшли в кількох кілометрах нижче за течією від Кременчука, де Дніпро має одне з найвужчих у районі місць (близько 600 м проти 1200 метрів у місті). Окрім того, обидва береги у цьому місці мають міцну гранітну основу, що істотно здешевить та прискорить будівництво. Розташування мосту східніше Кременчука створить умови для розвитку міста у східному напрямку».

Після реалізації цього проекту існуючий дворівневий Крюківський міст, збудований в 1949 році, буде використовуватися винятково для внутрішньоміських поїздок. Це зробить переміщення жителів Кременчука значно швидшим та комфортнішим, а відсутність транзитного транспорту істотно покращить безпеку руху та екологічну ситуацію в місті.

Проектом також  передбачається можливість для облаштування гілки наземного  метро чи швидкісного трамвая, що забезпечить рейкове сполучення між лівим і правим берегами Кременчука.

Перейти до вмісту