Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці обговорили будівництво мосту через Дніпро

У Кременчуці обговорили будівництва нового мосту через Дніпро

Керівники Кременчука, спільно з представниками обласної влади та очільниками Служби автомобільних доріг у Полтавській області, провели робочу нараду. На порядку денному стояло єдине питання: де доцільніше зводити мостову переправу — у Кременчуці чи неподалік Горішніх Плавнів?

zustrich-z-kerivnytstvom-kremenchuka

Участь у зустрічі взяли представники кременчуцької влади, на чолі з міським очільником Віталієм Малецьким, перший заступник голови Полтавської облради Євгеній Холод та керівництво Служби автодоріг Полтавщини — начальник Володимир Трояновський та його заступник Анатолій Мягкохліб.

– Задумка будувати нову мостову переправу неподалік Горішніх Плавнів була у тому, щоб максимально обійти Кременчук, – наголошує Володимир Трояновський. – Основні магістралі мають бути виведені за межі міста, аби вантажний транспорт не розбивав дороги у Кременчуці.

Представники ж Кременчука наполягають: новий міст необхідно звести саме у місті, адже це – життєво важливе питання для його мешканців. Тоді як руху вантажівок середмістям повністю уникнути все одно не вдасться.

– Транспорт іде через місто, бо тут багато великих промислових підприємств, – відзначає Кременчуцький міський голова Віталій Малецький. – Тому ми хочемо, щоб при проектуванні врахували потреби місцевої громади. І не тільки Кременчука, але й району. Людям потрібна мостова переправа для нормальної життєдіяльності.

Що ж до того, що рух вантажної техніки шкодить міським дорогам, Віталій Малецький переконує: Кременчук має необхідні ресурси, аби підтримувати нормальний стан дорожнього покриття.

Згоден з думкою очільника Кременчука і перший заступник голови Полтавської облради Євгеній Холод:

– Зрозумійте наш меседж: міст – це соціальна проблема, вирішення якої значно спростить життя мешканцям різних берегів Кременчука. Це, для нашої громади, питання № 1, бо нинішній міст давно перебуває в аварійному стані.

У підсумку сторони дійшли згоди, що проект будівництва мосту має бути ретельно опрацьованим на всіх рівнях.

– Для нас важлива безпека дорожнього руху, як на міжміських напрямках, так і у населених пунктах, – підсумував начальник Служби автодоріг Полтавщини Володимир Трояновський. – Тому наші фахівці й пропонували звести міст не в межах Кременчука. Проте, сьогодні ми почули думку місцевої громади і обов’язково до неї дослухаємось. Надалі відпрацюємо вказаний проект детальніше. Вважатимемо, що щойно ми провели установчі збори, де всі сторони заявили про наміри.

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Полтавській області

Перейти до вмісту