Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Глобинській ОТГ хочуть затвердити Програму муніципальної підтримки ініціатив жителів громади

У Глобинській ОТГ хочуть затвердити Програму муніципальної підтримки ініціатив жителів громади

Уперше депутати Глобинської громади мають намір запровадити Програму муніципальної підтримки ініціатив  жителів громади. Про це повідомили у Глобинській міській раді.

Основними завданнями Програми є проведення масштабної інформаційної кампанії; забезпечення постійної співпраці органів місцевого самоврядування з громадськістю; реалізація за допомогою активної участі громадян міста та сіл проектів, які отримають найбільшу підтримку; виховання почуття відповідальності та патріотизму громадян міської громади; підвищення суспільної активності молодих громадян.

Для фінансування цієї Програми депутати виділили  277,0 тисяч грн.. з міського бюджету на 2017 рік. При цьому, фінансування одного Проекту з міського бюджету не повинно перевищувати 25 тис грн, а співфінансування учасників ініціативної групи (громадян населених пунктів громади) повинне становити  не менше 10% від загальної вартості одного Проекту. І це є обов’язковою умовою затвердження такого проекту.

Проекти, які стають можливими для реалізації в результаті затвердження  цієї Програми передбачають участь жителів громади в активному розвитку громади. Вони передбачають вирішення таких цілей:

1) благоустрій вулиць, зон відпочинку, прибудинкових територій  міста та сіл (встановлення обмежувачів руху транспорту, контейнерних площадок, облаштування місць для вигулу собак та пішохідних доріжок, озеленення та освітлення прибудинкової території, відновлення роботи вуличних криниць питної води,  тощо).

2) покращення умов проживання людей з обмеженими фізичними можливостями та сімей, які опинились у важких життєвих обставинах.

3) організація дозвілля (проведення спортивно – масових заходів, конкурсів, концертів, святкування ювілейних дат, облаштування ігрових кімнат для дітей,дитячих ігрових майданчиків,  культурно-мистецькі заходи, підтримка творчої та обдарованої молоді, тощо).

4) покращення екологічної ситуації у населених пунктах громади (створення нових зелених зон, облаштування годівничок для птахів та шпаківень, встановлення урн для сміття, лавочок для відпочинку, встановлення ліхтарів нічного освітлення у зелених зонах відпочинку із використанням  сонячної енергії тощо).

5) розбудову, збереження та відновлення історично – культурної спадщини громади (ознакування, ремонт та реставрацію пам’яток архітектури, встановлення інформаційних таблиць, тощо).

6) створення оптимальних умов для занять спортом та фізичною культурою жителів громади – облаштування спортивних майданчиків та ігрових площадок (баскетбол, волейбол, бадмінтон, теніс), ігрових полів,  майданчиків для загальної фізичної підготовки).

Перейти до вмісту