Ви тут:
здоров’я Медицина Полтавщина Суспільство 

У Миргоді епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ перевищено на 34%

У Миргоді епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ перевищено на 34%

img4406dab34a9c22af82d65e17ef5abc7c

За попередній тиждень   захворіло  більше 400 миргородців. Більшість хворих – учні. Епідемічний поріг перевищено майже  на 34%. Це найвищий показник в області. Про це повідомили у Миргородській міській раді.

Сьогодні під головуванням міського голови Сергія Соломахи відбулося засідання  комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.  На порядку денному обговорили ситуацію щодо захворюваності на ГРВІ та грип. За інформацією завідувача  Миргородського міжрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень державної установи «Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України» Миколи Олефіра,  розпочалася друга хвиля грипу. 

 За минулий тиждень заняття не відвідували 127 школярів, це 28% від загальної кількості хворих.  Тож, чи закривати  школи на карантин,- вирішували на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної та надзвичайних ситуацій. Обговоривши специфіку та показники захворюваності по кожному закладу, комісія рекомендувала  відновити і посилити протиепідемічні заходи в школах та інших  місцях масового скупчення людей. А щодо освітнього процесу, то відділу освіти спільно з ПЦМСД  доручили продовжити моніторинг відвідуваності шкіл і садочків.  У  разі відсутності 20% дітей, адміністраціям закладів дозволили самостійно прийматиме рішення про припинення навчання, але не менше, ніж на сім днів.

 Окремо на засіданні розглянули питання щодо забезпеченості навчальних закладів дезінфекційними засобами.  За словами міського голови Сергія Соломахи, для таких потреб  були виділені кошти з міського бюджету і відповідальність за цільове використання коштів несуть керівники закладів.

Перейти до вмісту