Ви тут:
Головне Кримінал Полтавщина Пригоди Суспільство 

На Полтавщині затримали групу осіб, що займалися збутом наркотиків та зброї (ФОТО)

На Полтавщині затримали групу осіб, що займалися збутом наркотиків та зброї (ФОТО)

pm656image001

Операція по затриманню проводилася вночі 10-го лютого працівниками кримінальної поліції області Полтавської області спільно з працівниками слідства, із залучення спецпідрозділу «КОРД», під процесуальним керівництвом прокуратури. Про це повідомили у ГУ НП у Полтавській області.

До складу злочинної групи входило двоє громадян віком 32 та 28 років. Чоловіки протягом 2016 – 2017 років у спеціально обладнаному орендованому гаражі виготовляли та розфасовували наркотики, які згодом збували. Крім цього, в орендованому гаражному приміщенні здійснювали переробку стартових пістолетів для стрільби бойовим набоями калібру 9 мм.

«Працівниками поліції було проведено ряд санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів, у автомобілях та гаражах. Під час слідчих дій було виявлено та вилучено психотропну речовину «метамфетамін», наркотичний засіб «канабіс» вагою близько 200-т грамів, 5 стартових пістолетів іноземного виробництва, перероблених для стрільби бойовими набоями, гранату Ф-1, ручний протитанковий гранатомет а також близько 200-т набоїв різного калібру», – повідомив начальник поліції Полтавщини Олег Бех.

Речові докази вилучені та направлені на експертизу. Чоловіків затримано в порядку статті 208-ї Кримінально-процесуального кодексу України.

Триває досудове розслідування у рамках відкритих кримінальних проваджень за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, за попередньою змовою групою осіб, або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби або психотропні речовини) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6-ти до 10-ти років із конфіскацією всього належного майна.

pm474image002

pm722image003

pm218image004

Перейти до вмісту