Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Лубенщині вшанували учасників бойових дій на території інших держав

На Лубенщині вшанували учасників бойових дій на території інших держав

7-2

15 лютого біля пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам Лубенщини відбувся мітинг з нагоди 28-ї річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

«У моїй душі болить Афганістан…» Такі скорботні слова викарбувані на граніті пам’ятного знаку біля якого щороку збираються побратими-афганці, представники влади та громадськості, підростаюче покоління, аби вшанувати тих, кому довелося воювати у чужих країнах, пом’янути тих, хто не повернувся, а це близько 3-х тисяч українців, котрі загинули в Афганістані і серед них наші земляки Юрій Тараненко, Анатолій Шульга, Володимир Ластовецький, Олексій Васик. Їхню світлу пам’ять вшанували хвилиною мовчання.

1-5

Звертаючись до присутніх, в.о. голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, міський голова Олександр Грицаєнко, голова районної ради Григорій Угляниця, голова міськрайонної Спілки ветеранів Афганістану Валерій Биченко, представник Всеукраїнської асоціації ветеранів Афганістану і воїнів АТО Костянтин Авсєєвич говорили про роль воїна-захисника, незалежно, у який би час і в якій країні йому б не довелося виконувати свій обов’язок перед Батьківщиною. В.о. голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко з особливими словами поваги і гордості говорив про звитяги наших солдат під час різних збройних конфліктів, наголошуючи на тому, що молоде покоління, яке нині відстоює цілісність нашої держави, перейняло бойову витримку старшого покоління.

Присутні на заході воїни-інтернаціоналістити та члени сімей померлих були нагороджені районними та міськими відзнаками. За активну громадську роботу та військово-патріотичне виховання молоді Почесними грамотами районної ради та райдержадміністрації нагороджено Валентина Дашкевича, Михайла Колісніченка, Михайла Осташа, Івана Мироненка, Олександра Неділька, Василя Сенька, Віктора Сокола, Василя Соколенка.

8

Благочинний Лубенського округу УПЦ КП, настоятель Свято-Пантелеймонівської церкви, протоієрей Володимир Ігнатович відслужив панахиду за загиблими, які полягли, захищаючи незалежність України у різні періоди утвердження її суверенітету.

Живі квіти до пам’ятного знаку  воїнам-афганцям у Лубнах поклали керівники міста та району, бойові товариші, громадськість, молодь.

Не порушуючи традиції багатьох років, учасники заходу після його завершення сфотографувалися на згадку».

Перейти до вмісту