Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Гуманітарку для Авдіївки відправили з Кобеляк

Гуманітарку для Авдіївки відправили з Кобеляк

foto-5491-1  

З Кобеляцької районної адміністрації виїхав транспорт з гуманітарним вантажем від жителів Кобеляцького району для мешканців Авдіївки, постраждалих у результаті кількаденних масованих обстрілів з боку терористичних військ. Акцію ініціював  голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко.

 

Мешканці міста Авдіївка, які опинилися на межі гуманітарної та стихійної катастрофи отримають від жителів Кобеляцького району 2 тонни речей першої необхідності та продуктів харчування, зокрема, близько 1,5 тонни складають сипучі продукти харчування:

крупи (170 кг),

макаронні вироби (219 кг),

сало (15 кг)

цукор (615 кг),

борошно (100 кг),

солодощі (печиво, пряники, сушка) (100кг),

молоко згущене (15 кг)

овочі та фрукти (95 кг).

       Решту склали продукти довготривалого зберігання та теплі речі, а саме :

    – рибні та м’ясні консерви ( 222 банки),

    – олія (75 кг),

    – чай, кава (75 пачок),

    – засоби особистої гігієни, теплий верхній та нижній одяг, ковдри, зимове взуття (всього 31 мішок) .

         Враховуючи відсутність засобів комунікацій в місті Авдіївка, було придбано та передано 2 буржуйкиелектрогрілку, 40 свічок та 14 ліхтариків.

         До збору гуманітарної допомоги для мешканців міста Авдіївка долучилися: Кобеляцька районна державна адміністрація, Кобеляцька районна рада, відділи освіти, культури і туризму, агропромислового розвитку райдержадміністрації, управління соціального захисту, фінансове управління райдержадміністрації, управління Державної казначейської служби України в Кобеляцькому районі, центральна районна бібліотека, Кобеляцька дитяча музична школа, КЗ «Центр ПМСД», райспоживспілка, відділ Держгеокадастру у Кобеляцькому районі, районний стадіон «Колос», Кобеляцький районний центр зайнятості, Кобеляцьке об’єднане управління Пенсійного фонду України, цех телекомунікаційних послуг №8 Полтавської філії ВАТ «Укртелеком», Кобеляцький районний сектор ГУ ДСНС, відділ статистики, Фонд соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань, Державна аптека №146, Кобеляцьке відділення Кременчуцької ОДПІ, трудовий архів, Кобеляцький відділ управління національної поліції, Кобеляцький завод продтоварів «Мрія», управління Держпродспоживслужби, Кобеляцьке РГП ПАТ «Полтавагаз».

Також приватні підприємці: Олександр Бистряков, Анатолій Близнюк, Юрій Муха, Олександр Колодочка, Анатолій Єгоренко; сільськогосподарські товаровиробники: ТОВ АФ «Добробут» Олександр Коваленко, СФГ «Громада» Сергій Жук, ПСП «Колос» Вячеслав Нестеренко, СТОВ «Бережнівське» Іван Байбара, ПСП «Олена» Тарас Шабельник, ПСПА «Урожай» Василь Гордійко, ПСП «Ольга» Роман Киценко; волонтери Тетяна Вільхова, Іван Харченко.

Працівниками райдержадміністрації всі продукти були відсортировані та пофасовані в окремі картонні коробки з написами щодо їх вмісту, а теплі речі у відповідні мішки.

         «Можливо, не всі долучилися до даної справи в зв’язку із обмеженими термінами відправки вантажу, але дуже важливо бачити, як у складних умовах у дуже стислий термін ми здатні об’єднатися й прийняти рішення, як допомогти тим, хто цього потребує. Наші дії, спрямовані на об’єднання нашої нації, допоможуть нам перемогти ворога, викинути його з української землі та разом будувати Україну» – зазначила голова Кобеляцької райдержадміністрації Таміла Шевченко.

Перейти до вмісту