Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Вихованці Кременчуцької виховної колонії вшанували пам’ять героїв Крут

Вихованці Кременчуцької виховної колонії вшанували пам’ять героїв Крут

dscn5080

Сьогодні вихованці Кременчуцької виховної колонії вшанували загиблих 1918 року київських студентів, які стали на захист рідної держави та загинули від рук більшовиків у бою під Крутами. До колонії завітали фахівці юнацького відділу центральної міської бібліотеки ім. М. Горького.

dscn5074

Кожна нація має у своїй історії дати, які є знаковими. Крути, 29 січня 1918 року… Символ героїзму та відданості нашого юнацтва і символ національної трагедії. Україна вшановує своїх Героїв. Провідною ниткою години патріотизму та пам’яті під назвою «Пам’ятай про Крути: вони загинули, щоб ми жили», проведеної фахівцями бібліотеки в загальноосвітній школі установи, була народна мудрість: „Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього”. І це дійсно так, бо так само, як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Саме тому ми повинні знати історію і навчати молоде покоління. Під час історичної години гості розповіли юнакам про подвиг студентів, що навічно ввійшов до літопису боротьби за незалежність Вітчизни, як одне із свідчень незламності духу українського народу, його вічне прагнення до волі і справедливості.

dscn5090

На вшанування пам’яті Героїв підлітки запалили свічки пам’яті та схилили голови у скорботі за тими, хто віддав своє життя за незалежність України.

dscn5086

В бібліотеці установи вихованці оформили книжкову виставку «Крути: трагедія, подвиг, пам’ять». В Храмі на території колонії підлітки помолилися за упокій душ полеглих під Крутами.

Прес-служба Кременчуцької виховної колонії

dscn5087

dscn5082

Перейти до вмісту