Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Сервісне обслуговування мобільного госпіталю у Кременчуці проведуть за рахунок коштів міського бюджету

Сервісне обслуговування мобільного госпіталю у Кременчуці проведуть за рахунок коштів міського бюджету

5711

Технічне сервісне обслуговування мобільного  госпіталю ГО «Медичний корпус»,  персонал якого надає невідкладну реанімаційну медичну допомогу пораненим бійцям у зоні проведення антитерористичної операції, проведуть  за кошти  міського бюджету. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Таку пропозицію розглянули й затвердили під час засідання робочої групи з розгляду питань щодо фінансової підтримки військовим підрозділам, які беруть участь у бойових діях на сході України. На поточний ремонт шпиталю інтенсивної терапії необхідно 200 тис. гривень. Ця сума коштів буде виділена з міського бюджету кількома траншами, перший із них становитиме 60 тис. грн.
6192
Начальник медичної служби  мобільного  госпіталю ГО«Медичний корпус» Ростислав Зауральський зауважив, що даний автомобіль є єдиним в Україні, навіть війська НАТО не мають подібних зразків, в якому під час руху можна проводити переливання крові пораненим бійцям. У минулому році в зоні АТО мобільний госпіталь проявив себе дуже добре, тому наразі в армії на нього покладають великі надії. На сьогоднішній день навіть відпрацьовані маршрути його дислокації. На борту мобільного шпиталю є вся необхідна реанімаційна апаратура для надання невідкладної інтенсивної допомоги пораненим. Медичний автомобіль також забезпечений власним потужнім генератором.
Окрім того, в рамках засідання було вирішено виділити фінансову допомогу в сумі понад 155 тисяч гривень  для придбання запасних частин, акумуляторів, зимової резини, ремонту двигунів та  автомобіля-водовозки  за заявками військових підрозділів, які надійшли на адресу виконавчого комітету Кременчуцької міської ради.  
 
 

 

 

Перейти до вмісту