Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині замінять близько 60 дорожніх знаків з рекламою

На Полтавщині замінять близько 60 дорожніх знаків з рекламою

znak

Днями набула чинності нова редакція Державного стандарту України «Безпека дорожнього руху. Знаки дорожні. Загальні технічні умови. Правила застосування». А з нею — вимога про заборону реклами на дорожніх знаках.

Відтепер на інформаційно-вказівних знаках індивідуального проектування чи щитах заборонено розміщувати зображення або написи, що містять рекламу. Тобто знаки, на яких нанесені логотипи, торгові марки, власні назви підприємств тощо, повинні демонтувати або замінити до кінця 2017 року.

– У попередній редакції цей державний стандарт не містив такої вимоги, – розповідає заступник начальника Служби автомобільних доріг у Полтавській області Анатолій Мягкохліб. – Але до впровадження вказаних змін активних зусиль доклали, зокрема, представники Управління безпеки дорожнього руху. «Укравтодор» до порад дослухався і включив вимогу про заборону реклами до нової редакції ДСТУ.

Зараз, говорить посадовець, фахівці Служби автодоріг Полтавщини збирають інформацію про місцезнаходження заборонених до використання вказівників, паралельно погоджуючи подальші дії з Управлінням безпеки дорожнього руху. Всі дії фахівців Служби, відзначає Анатолій Мягкохліб, спрямовані на те, щоб вказані роботи не принесли дискомфорт автовласникам:

– Просто демонтувати знак і позбавити водіїв права на інформацію ми не можемо. Тому спочатку виготовимо вказівники без реклами, а потім замінимо знаки, які підпадають під заборону.

Фахівці САД вже розпочали роботу у цьому напрямку. На дорогах загального користування планується замінити близько 60 знаків. Загалом по Україні – у 100 разів більше.

На автошляхах залишаться тільки знаки, які вказують на населені пункти, їхні центральні частини та райони, вулиці, площі, об’єкти транспортної інфраструктури (аеропорти, залізничні вокзали, автовокзали, порти, місця для стоянки), туристичні та спортивні об’єкти, історичні та культурні пам’ятки, інші визначні місця.

znak-4

znak-3

znak-2

Перейти до вмісту