Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

За результатами поїздки на Полтавщину Гройсман доручив розробити перелік заходів щодо підтримки українського товаровиробника

За результатами поїздки на Полтавщину Гройсман доручив розробити перелік заходів щодо підтримки українського товаровиробника15327580_1205717642842444_1720525121_n

За результатами першого виїзного засідання Національного комітету з промислового розвитку України на ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана Голова Уряду доручив Першому віце-прем’єр-міністру – Міністру економічного розвитку і торгівлі України Степану Кубіву розробити рішення щодо підтримки українського товаровиробника.

Прем’єр-міністра наголосив на необхідності формування чіткого підходу до критеріїв здійснення державних закупівель.

“Маємо визначити критерії для всіх і зобов’язати всіх по цих критеріях замовляти продукцію, – зазначив Володимир Гройсман. – Мене цікавить обсяги нашого виробництва, максимальна локалізація, зрозуміло, додана вартість – тут, робочі місця, заробітна плата”.

znimok-ekranu-02-12-16-093137

“Я доручаю Першому віце-прем’єр-міністру – Міністр економічного розвитку і торгівлі України максимально швидко розробити проект рішення – постанову Уряду або зміну до закону”, – заявив він.

Він зауважив, що потрібно створювати розумні преференції для виробників. “Я за системні рішення. Тільки тоді ми будемо мати успіх”, – зазначив Голова Уряду.

Прем’єр-міністр звернув увагу, що Національний комітет зробив саме виїзне засідання, оскільки це дає можливість знайомитися з реальною ситуацією на місцях, і зрештою, бачити “повну картину”.

“Я хочу сам відчувати і бачити, як ситуація сама працює у країні, бо з кабінету у Києві це не завжди відчутно. У мене в голові має скластися картина промисловості країни”, – підкреслив Володимир Гройсман.

Нагадаємо, учора Прем’єр-міністр України з робочим візитом перебував на Полтавщині. Він побував на кременчуцькому підприємстві “АвтоКрАЗ” та ознайомився з виробничими потужностями Крюківського вагонобудівного заводу. Після огляду кременчуцьких підприємств Володимир Гройсман наголосив: “Ми можемо будувати літаки, трактори, вагони”

 

Перейти до вмісту