Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Відтепер у молодіжному центрі Лубен проводять інклюзивні заняття для дітей

Відтепер у молодіжному центрі  Лубен проводять інклюзивні заняття для дітей

dsc_0008

У Лубнах стартував проект, що спрямований на збільшення участі дітей з особливими потребами в соціальному та економічному житті місцевої громади. Одним з кульмінаційних заходів проекту стала подія «День економічних знань», який  підтримується Британською Радою в Україні в рамках програми «Активні громадяни». Про це повідомили у  Лубенській РДА.

Група учнів Лубенської спеціальної школи-інтернату завітала до Молодіжного центру, що діє в районній бібліотеці імені Володимира Малика. В ході заходу учасники  продемонстрували свої  здобутки, влаштувавши міні-виставку  поробок.  Про важливість теми інклюзивного заняття, що була пов’язана з фінансовою грамотністю та вибором майбутньої професії,  учасникам розповіла психолог проекту Юлія Пода.  

dsc_0015

Під час  інтерактивного заняття діти не лише прослухали цікаву міні-лекцію про поняття «вакансія» та «резюме», обговорили найактуальніші для себе професії, а й мали можливість самостійно ознайомитись з можливостями найбільшої  Інтернет-бази з підбору персоналу та пошуку роботи, інтегрованої з даними служби зайнятості з усієї України. 

Головна мета – адаптувати Молодіжний центр  для відвідування його людьми з особливими потребами. Тож,  у дружній затишній атмосфері, яку створила бібліотекарка читальної зали бібліотеки імені В. Малика Лариса Гончарук, діти разом з дорослими творчо працювали з глиною. Кожен учасник мав виліпити копілку, проте позитивний вплив на дітей, мав сам процес «глинотерапії». Інклюзивні заняття планують  проводити регулярно. 

dsc_0027

Перейти до вмісту