Ви тут:
Відео Суспільство Україна 

В мережі з’явилось відео пуску зенітних керованих ракет у рамках навчань ЗСУ

В мережі з’явилось відео пуску зенітних керованих ракет у рамках навчань ЗСУ

Сьогодні, 1 грудня, на тимчасовому майданчику поблизу населеного пункту Олександрівка у Херсонській області розпочалася практична фаза контрольних льотних випробувань зенітних керованих ракет середньої дальності. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на сторінці у Facebook.

У випробуваннях бере участь начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко.

“З метою набуття бойового досвіду застосування зенітних ракетних систем, перевірки якості відновлених боєзапасів, у рамках проведення випробувань бойові обслуги підрозділів зенітних ракетних військ відпрацьовують практичні завдання з бойовими та імітованими пусками зенітних керованих ракет по повітряних цілях — безпілотних літальних апаратах типу ВР-3 «Рейс», які імітують політ «крилатої ракети»”, – йдеться в повідомленні.

Також, як повідомляє Генштаб, для забезпечення проведення практичної фази випробувань були вжиті всі заходи безпеки. Визначені час та висоти заборони використання повітряного простору. Поінформовано МЗС України та надані відповідні заявки і авіаційні сповіщення до Украероцентру.

“Повітряні стрільби проходять виключно у повітряному просторі України, над відкритим морем, із суворим дотриманням усіх норм міжнародного права” – зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко заявив, що перший навчальний пуск керованих ракет ЗРК на півдні України пройшов успішно.

 

Перейти до вмісту