Ви тут:
Головне Суспільство ТОП-новина Україна 

Українські військові контратакували, просунулись вперед та зайняли нові позиції, – Турчинов

Українські військові контратакували, просунулись вперед та зайняли нові позиції, – Турчинов

 

287194_default

Зважаючи на загострення ситуації в районі Світлодарської дуги, системні провокації з боку російсько-терористичних угруповань та активізацію бойових дій, Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов прибув на місце загострення ситуації, де провів нараду з військовим керівництвом антитерористичної операції. Про це повідомляють на сайті Ради національної безпеки і оборони України.

«Незважаючи на постійні обстріли та спроби прорвати нашу оборону, українські військові мужньо та професійно виконали свій обов’язок, зупинивши ворога та завдавши йому значних втрат», – сказав Секретар РНБО України.

Він додав, що наші військові контратакували, просунулись вперед та зайняли нові позиції, «які надали їм додаткову перевагу над ворогом в цьому секторі оборони».

Перебуваючи на передових позиціях 54-ї бригади, яка «героїчно витримала наступ ворога», Олександр Турчинов, оглянувши оборонні позиції наших військ, обговорив з українськими захисниками ситуацію, що склалася останніми днями на цій ділянці фронту. За словами Секретаря РНБО України, четверту добу поспіль безперервно здійснюються обстріли наших позицій з використанням забороненої Мінськими угодами артилерії та мінометів крупного калібру.

«За кількістю снарядів і мін, застосованих по наших позиціях в районі Світлодарської дуги, встановлено своєрідний «рекорд» – понад 800 за добу. Збройні Сили України і надалі будуть адекватно реагувати на будь-які провокації російських гібридних військ на всіх напрямках», – наголосив Секретар РНБО України.

Перейти до вмісту