Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

У селі на Глобинщині капітально відремонтували ФАП (ФОТО)

У селі на Глобинщині капітально відремонтували ФАП (ФОТО)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У минулому році за рахунок коштів Глобинської міської ради відремонтували покрівлю Семимогильського ФАПу, в цьому році  виділені кошти на  ремонт приміщення сільського ФАПу в с. Старий Хутір. Про це повідомили у Глобинській міській раді.

Саме тому, керівництво міської ради та міські депутати вирішили, що необхідно виділити кошти та провести ремонт  цього фельдшерсько-акушерського пункту.  Ремонтні роботи провели будівельники з глобинського приватного підприємства   «Глобрембуд» і вже зараз це приміщення має зовсім інший вигляд. Старі дерев’яні рами замінено на сучасні енергозберігаючі вікна, зроблено  підмостку навколо приміщення ФАПу, замінено двері,  відремонтовано кімнати. Старохутірський ФАП   може тепер приймати відвідувачів в  оновленому та привабливому вигляді. Тут тепер тепло, затишно і комфортно.

«В планах на майбутнє ми хочемо забезпечити ФАПи сучасним лікувально-профілактичним обладнанням, достатньою  кількістю  найнеобхідніших ліків, створити нормальні умови для праці сільських працівників медицини, – говорить заступник Глобинського міського голови Галина Токаренко, – от лише тільки держава не поспішає з проголошеним курсом на реформування медичної галузі та підпорядкування її первинної ланки місцевим громадам. Тож і виходить,  що ми виділяємо кошти  у вигляді субвенцій медицині району,  а яким чином і на які цілі вони витрачаються в кінцевому результаті ефективного   впливу не маємо. А тому, якщо говорити про загальний стан сільської медицини, зрушень на краще, поки-що,  не бачимо. І все ж надіємося, що зміни будуть. І ці зміни мають кардинально вплинути на  підходи до вирішення проблем сільської медицини».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Перейти до вмісту