Ви тут:
Анонс Оголошення Полтавщина Суспільство 

У Полтаві виступлять музичні творці «восьмого кольору»

У Полтаві виступлять музичні творці «восьмого кольору»

24 грудня о 20:00 у концерт-холлі «Villa Крокоділа» відбудеться концерт українського рок-гурту з Хмельницького «Мотор’ролла».

Початковий склад гурту сформувався протягом 1990-1994 років.

serhij-prysyazhnyuk-foto-geometria-org-ua-1
Сергій Присяжнюк. Фото — geometria.org.ua

Написання першого музичного матеріалу відбувалося на балконі вокаліста Олександра Буднецького. Батьки вокаліста Євгеній та Людмила були професійними артистами та працювали в команді з «корифеєм» української пісні Миколою Мозговим. Цей факт відбився на бажанні Олександра коли-небудь опинитися на сцені. Напрацьована роками репетиційна база Буднецьких стала поштовхом для розвитку «Мотор’ролли».

Дебютний публічний виступ гурту пройшов 11 травня 1994 року. Цю дату вважають офіційним днем народження гурту. Влітку 94-го команда вирішила називатися «Мотор’ролла», що є скороченням двох слів — «мотоцикли» та «рок’н’ролл», хоча спочатку назва гуру була «Piractum Est».

vystup-hurtu-motorrola-u-poltavi-foto-geometria-org-ua-1
Виступ гурту «Мотор’рола» у Полтаві. Фото — geometria.org.ua

Першим великим досягненням гурту стала перемога у відбірковому турі фестивалю «Червона Рута». Після цього склад гурту постійно змінювався — переважно через виїзд за кордон деяких учасників або непорозуміння у команді.

Наприкінці 1996 року гурт записав перший альбом «Забави Патріотів» та зняли відео на пісню «Революція». У команді з’являється скретч-майстер Андрій Захарко, вихованець хмельницького музичного училища, який робить «Мотор’роллу» першою в країні рок-групою з власним діджеєм.

Гурт починає грати на багатьох фестивалях та подіях разом з відомими гуртами: «Воплями Відоплясова», «Братами Карамазовими», «Тартака».

У 2001 році з гурту йде Буднецький. Вокалістом стає Сергій Присяжний, який виступає у цій ролі і до сьогодні. У 2005 році гурт вперше виконує пісню «8 колір», яка набрала великої популярності та стала їхнім хітом.

На сьогоднішній день «Мотор’ролла» записала та випустила 5 студійних альбомів.

Останній раз гурт приїзжав до Полтави з концертом у грудні 2015 року.

Олександр Буянкін

Перейти до вмісту