Ви тут:
Оголошення Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відкрили центр для підлітків «Lighthouse»

2yguxjjqi5cУ Полтаві презентували роботу профілактичного громадського центра для підлітків «Lighthouse». Заклад знаходиться у центрі міста по вул. Козака, 14.

 Як повідомляє прес-служба міськради, зараз це – просторе приміщення із настільним тенісом та футболом, комп’ютерними іграми, а головне – саме тут підлітки можуть цікаво проводити дозвілля, поспілкуватися із психологом, соціальним працівником та юристом, анонімно протестуватися на ВІЛ та просто знайти однодумців.

– Потрібно розуміти, що зараз підлітки є найуразливішою частиною населення. Вони знаходяться в групі ризику ВІЛ-інфекції, гепатиту та туберкульозу. Крім того, є низка негативних явищ, серед яких – вживання наркотиків. Щоб вирішувати ці проблеми і запобігати їх, власне, і був створений Центр, – розповів на урочистій презентації Максим Демченко, виконавчий директор БО «Світло надії».

– Наш Центр – це безпечне місце для спілкування підлітків. Тут вони можуть відкритися і зрозуміти, чого насправді хочуть від життя. Ми даємо альтернативу наркотикам, алкоголю і нерозбірливим стосункам – це походи в кінотеатри, боулінг, участь у квестах та інших заходах, – наголосив Віктор Шилов, керівник напрямку по роботі з підлітками БО «Світло надії».

Після урочистостей у Галереї мистецтв, гостей та партнерів запросили на екскурсію безпосередньо до Центра. Тут вони побачили, чим займаються підлітки та поспілкувалися із ними.

– Про Центр мені розповів знайомий, який теж його відвідує. Спочатку я поставився до цього скептично, але все-одно вирішив прийти. І зараз я не уявляю свого життя без «Lighthousе». Без перебільшення, якби не Центр, то я б не знаю, щоб було зі мною. Мабуть, так би і приймав наркотики, -розповідає Олександр, клієнт Центра.

Профілактичний громадський центр для підлітків «Lighthouse» створено за підтримки МБФ «Альянс громадського здоров’я», Elton John AIDS Foundation та UNICEF.

Перейти до вмісту