Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відбувся антикорупційний форум «Україна без корупції»

У Полтаві відбувся антикорупційний форум «Україна без корупції»

1

Його приурочили до  Міжнародного  дня боротьби з корупцією, що відзначають 9 грудня. У Полтавському юридичному інституті Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрогом зібралися представники влади, громади, правоохоронці, податківці.

Мета – зосередити всі сили суспільства на боротьбі з  корупцією в усіх сферах життя країни. Особливо у сфері правоохоронної системи, економіки та політики.

Аби викорінити це явище високопосадовці першими повинні показати приклад для наслідування, каже заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло.

«Саме головне змінити свідомість, якщо немає того хто дає, немає корупціонера. За останні роки змінилася і свідомість людей, і чиновників. Є і певні юридичні перепони. Для прикладу,  Система ProZorro. Вона унеможливлює контакт з суб’єктами торгів», – сказав Олег Пругло.

 Корупція підриває довіру людей до державних органів. Україна займає 130 місце із 168 позицій у Світовому рейтингу сприйняття корупції. Однак нині ризики знизилися, і тентенція йде на покращення, каже начальник головного територіального управління юстиції в області Ірина Пашко.

За її словами в останні два роки в Головному територіальному управлінні юстиції Полтавської області жодна особа не притягалася до адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення антикорупційного законодавства.

Ірина Пашко наголосила – боротьба з корупцією стосується кожного. Тому населення має повідомляти про порушення антикорупційного законодавства. Для цього діють телефони довіри в ГТУЮ Полтавщини та прокуратурі.

3

2

 

Перейти до вмісту