Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці лабораторного підтвердження грипу немає

У Кременчуці лабораторного підтвердження грипу немає

грип-температураЛабораторного підтвердження грипу не підтверджено, повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Кременчуцькі медики наголошують, що найбільш ефективним заходом скорочення захворюваності  є профілактичні заходи. Зокрема, вакцинація залишається найліпшим засобом захисту людства від непередбачуваної загрози. Але ефективність вакцинації проти грипу залежить від своєчасності її проведення.

Для грипу характерні раптовий підйом температури тіла, кашель (звичайно сухий), головний біль, біль у горлі, м’язах та суглобах, сильне нездужання, нежить. Більшість людей одужують протягом тижня без медичної допомоги. Період між інфікуванням та хворобою, відомий як інкубаційний період, складає від кількох годин до тижня. Неспецифічні засоби профілактики хвороби, спрямовані на зміцнення захисних сил організму, можуть бути рекомендовані для тривалого використання у передепідемічний період, хоча абсолютної гарантії захисту забезпечити не можуть.
Під час підйому захворюваності на грип слід уникати місць скупчення людей, масових заходів. При наявності хворого вдома слід забезпечити максимальну його ізоляцію, часто провітрювати кімнату, ретельно мити руки та посуд. Не слід забувати, що при контакті з хворими людьми необхідно користуватися у приміщеннях марлевими пов’язками, які необхідно міняти кожні 4 години. Особливо це стосується людей з групи ризику.
На підприємствах та в організаціях слід забезпечити комфортний температурний режим.

 

Перейти до вмісту