Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

У Кобеляцькій районній лікарні презентували «обновки

У Кобеляцькій районній лікарні презентували «обновки

img_5256

У Кобеляцькій районній лікарні презентували «обновки»: соляну кімнату та новий апарат ультразвукового дослідження.

Розділити радість з працівниками лікувального закладу прибули голова райдержадміністрації Таміла Шевченко, голова районної ради Володимир Кішінський, головний лікар Володимир Казирод, голова постійної комісії районної ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Дмитро Омеляненко, голова постійної комісії районної ради з питань бюджету, фінансів, цін, управління майном та інвестицій Володимир Дрига, депутати районної ради, медичний персонал, громадськість, представники засобів масової інформації.

dscn3818

Відкриття соляної кімнати є дуже важливою подією, адже аналоги на Полтавщині є далеко не в кожному районі. Тепер завдяки депутатам районної ради, які внесли пропозицію виділити кошти з районного бюджету на облаштування соляної кімнати, жителі Кобеляччини матимуть можливість безкоштовно проходити курс лікування при застудних захворюваннях, бронхіальній астмі та хронічних бронхітах в районній лікарні. На проведення робіт витрачено близько 80 тис.грн.

Придбання апарату ультразвукового дослідження стало темою обговорення під час поїздки голови Кобеляцької райдержадміністрації до Німеччини в поточному році. Саме тоді громада міста-побратима Зінгена, безпосередньо сім’я Нетцхаммерів, мала на меті допомогти Кобеляцькій центральній районній лікарні у заміні вікон на енергозберігаючі та, дослухавшись до пропозицій голови райдержадміністрації, подружжя погодилися на передачу коштів у розмірі 10 тис. євро для придбання надзвичайно важливої апаратури для жителів району – апарату ультразвукового дослідження, адже на  переконання Таміли Шевченко сьогодні необхідно приділяти особливу увагу в попередженні всіх видів захворювань та їх ранньому виявленні.

Оскільки  даних коштів не вистачало, цю ідею підтримав депутатський корпус районної ради, виділивши 700 тис.грн.

Під час ознайомлення з роботою даного діагностичного апарату голова райдержадміністрації зробила особливий акцент на одностайності в прийнятті рішення депутатами районної ради, які приділяють значну увагу матеріально-технічному забезпеченню районної лікарні з метою покращення надання послуг населенню.

Водночас для загального користування придбано апаратно-програмний комплекс КАРДІОСЕНС, призначений для тривалої реєстрації електрокардіографії і артеріального тиску в амбулаторних і стаціонарних умовах, що дасть змогу лікарям-кардиологам точніше встановлювати діагноз та назначати лікування за результатами дослідження.

Підбиваючи підсумки, необхідно також зазначити, що протягом 2016 року в рамках проведення енергозберігаючих заходів по всій лікарні було замінено 23 вікна на пластикові і на цьому не планують зупинят

Перейти до вмісту