Ви тут:
Екологія Полтавщина Суспільство 

У Горішніх Плавнях для укріплення берегів Дніпра планують використати екологічно безпечний матеріал

У Горішніх Плавнях для укріплення берегів Дніпра планують використати екологічно безпечний матеріал

1481702297_img_2869

У Горішніх Плавнях міський голова Дмитро Биков, директор ДЖКГ Петро Василюк під час виїзної робочої наради оглянули хід реалізації проекту відновлення сприятливого санітарного стану та благоустрою берегової ділянки зони відпочинку міста, що знаходиться вздовж набережної від рятувальної станції до станції прокату човнів. Для укріплення берегів Дніпра планують використати сучасний екологічно безпечний матеріал габіони. Про це повідомили у міській раді.

Дмитро Биков прокоментував, що проектом передбачено виконання підготовчих робіт до організації сучасного пляжу. Станом на сьогодні розчищено зону відпочинку довжиною 500 м й шириною 60 м від коріння паростків самосіву рослин, очерету. Наступним кроком у напрямку відновлення сприятливого санітарного стану берегової ділянки стане намивання чистого річкового піску, формування правильного нахилу наземної та підводної частин. З метою укріплення берегів Для укріплення берегів Дніпра планують використати сучасний екологічно безпечний матеріал – габіони.
Після завершення робіт з відновлення сприятливого санітарного стану берегової ділянки перейдуть до етапу проектування благоустрою території пляжу, облаштуванню тротуарних доріжок, спортивних майданчиків, зон відпочинку для маленьких дітей, дорослих та людей з обмеженими фізичними можливостями, місць паркування водних суден. Термін реалізації проекту розраховано на 2-3 роки.
Перейти до вмісту