Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У базі даних центру зайнятості населення Кременчука для працевлаштування інвалідів є 40 вакансій

У базі даних центру зайнятості населення Кременчука для працевлаштування інвалідів є 40 вакансій

Цього року 352 непрацюючих громадян із інвалідністю, які перебували на обліку у Кременчуцькому міськрайонному центрі зайнятості населення, отримали комплекс різнопланових послуг і матеріальне забезпечення.

На цьому акцентували увагу під час проведення засідання координаційного комітету сприяння зайнятості під головування заступника міського голови Ольги Усанової. Як зазначила представник центру зайнятості, із вищезазначеної кількості осіб 39% – жінки, 31% – молодь до 35 років. Вцілому, станом на сьогоднішній день  на обліку в центрі  перебувають 108 осіб із інвалідністю, в середньому вони отримують допомогу по безробіттю в сумі 1038, 3 грн, повідомляють у Кременчуцькій міській раді.
Разом із тим, фахівці центру зайнятості наголосили, що протягом звітного періоду з такою категорію була організована планомірна робота в частині забезпечення їх робочими місцями, підвищення ними фахової кваліфікації, відкриття власної справи, тощо.
За офіційними даними, за сприянням органів соцзахисту за 11 минулих місяців центром зайнятості були працевлаштовані 44 інвалідів, підвищили фахову кваліфікацію шляхом стажування – 8 осіб, 14  були залучені до громадських робіт. Із  метою просвітницької роботи у звітному періоді центр зайнятості було проведено 11 семінарів із залученням 145 інвалідів. Варто відмітити, що центр зайнятості постійно співпрацює з підприємствами, які беруть забезпечують робочими місцями громадян із інвалідністю. Нагадаємо, що чинне законодавство визначає, що на підприємствах має бути забезпечена 4% квота для працевлаштування  такої категорії громадян. Із підприємствами, де ця вимога не виконується, проводиться роз’яснювальна робота та відповідно до діючого законодавства до них застосовуються заходи адміністративного впливу. Станом на сьогоднішній день в базі даних центру зайнятості для працевлаштування інвалідів є 40 вакансій, а саме, кондуктор громадського транспорту, інженер-конструктор, системний адміністратор, кухар, продавець, педагог, медсестра, прибиральник, касир торговельного залу, майстер тощо.
Заступник міського голови Ольга Усанова зосередила увагу представників органів соціального захисту та центру зайнятості населення на необхідності і надалі проводити спільну роботу за напрямком працевлаштування людей із інвалідністю.
Перейти до вмісту