Ви тут:
Головне децентралізація Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Представники 15 ОТГ Полтавщини взяли участь у першому Форумі об’єднаних територіальних громад

Представники 15 ОТГ Полтавщини взяли участь у першому  Форумі об’єднаних територіальних громад 

img_2092

15 грудня в Києві за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана пройшов перший Форум об’єднаних територіальних громад (OТГ), присвячений річниці діяльності в Україні ОТГ, утворених на першому етапі реформи місцевого самоврядування та децентралізації владних повноважень.

Децентралізація влади – одна з реформ, головною метою якої є ефективне вирішення конкретних проблем кожної людини, що сьогодні вже довела свою результативність. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи Форум об’єднаних громад у четвер.

Реформа з децентралізації сповідувала мету “створити належні умови для кожного”, дати можливості громадам об’єднатися, щоб стати сильними, створити якісну освіту, охорону здоров’я, місцеве середовище, почати розвивати місцеву економіку, створювати робочі місця. “Сьогодні це є реальністю”, – зауважив Прем’єр-міністр.

У 2015 році в Україні створено 159 об’єднаних територіальних громад, які з 1 січня 2016 року перейшли на прямі міжбюджетні відносини. Полтавщина- лідер серед областей України зі створення спроможних громад.

Фінансовий аналіз виконання показників їх доходів за 11 місяців 2016 року свідчать, що бюджетна децентралізація створила добру фінансову основу для розвитку територій сіл, селищ, міст.

До складу делегації від Полтавщини увійшли голови та члени виконкомів вже 15 об’єднаних громад.

«Наш головний ресурс- це час, який ми маємо використати максимально ефективно. Люди надали нам величезний кредит довіри і ми не маємо права їх зрадити», – наголосив під час обговорення результатів реформування новообраний голова Сергіївської ОТГ Ігор Лідовий.

Перейти до вмісту