Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Полтавці відсвяткували річницю дня народження Миколи Ярошенка

0tzhbg8foxkУ Галереї мистецтв відсвяткували річницю від дня народження Миколи Ярошенка. До 170-ї річниці з дня народження працівники галереї презентували особливу колекцію його робіт, яку сам митець заповів віддати своєму рідному місту Полтаві.

«2016 рік є визначним для нас сьогодні, адже ми святкуємо річницю художника, митця Миколи Ярошенка, нашого земляка», – зазначила директорка Галереї мистецтв Ольга Курчакова.

Окрім виставки, відбулось вручення щорічної міської премії імені Миколи Ярошенка. Один із лауреатів премії Віктор Бабенко поділився рефлексіями з ГромадськимТБ.Полтава.

«Він уже вийшов за межі «сучасний, несучасний». Він уже позачасний майстер, і вирішувати, чи він може репрезентуватись у сучасність, чи ні – це сумнівна справа. Це явище у мистецтві, один із геніальних художників. Нам просто пощастило, що він наш земляк і передав цю колекцію нам», – розповідає художник, викладач Полтавського педагогічного університету Віктор Бабенко.

Заслужений художник України Микола Підгорний говорить, що на виставці представлені різні роботи. Тішить живописця те, що у галереї, у рамках виставки, відтворили кухню митця.

«Тут видно його підготовку до кожного витвору, з яких можна зрозуміти не тільки його професіональну майстерність, але й те, як він думає», ­– додає Микола Підгорний.

«Ім’ям Ярошенка названа наша галерея. Це наша спадщина, про яку ми зобов’язані знати. Це наші спогади з дитинства. І це прекрасно, що сьогодні, завдяки цій виставці, до нього можна доторкнутись», – каже судова експертка Вікторія Буколова.

Перейти до вмісту