Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Полтавські медсестри взяли участь у семінарі

Полтавські медсестри взяли участь у семінарі

1

Як показує сучасна медична практика, більшість видів внутрішньовенної терапії, яку раніше медичні сестри проводили пацієнтам через центральні катетери, більш доцільно і безпечно робити за допомогою периферичних внутрішньовенних катетерів.

Медичні сестри дитячої міської клінічної лікарні м. Полтави нещодавно мали змогу отримати більш глибокі знання з цього питання та навчитися правильно ставити та доглядати за периферичним венозним катетером, а також дізнатися як ефективніше уникнути найбільш поширених потенційних ускладнень під час семінару-тренінгу. Його провели члени Ради наставників закладу, головна медична сестра Зоя Горбенко та міський епідеміолог Марія Катеринчук.

2

Питання, що було детально розглянуто під час семінару-тренінгу, є доволі актуальним, оскільки проведення внутрішньовенної терапії через периферичний венозний катетер має ряд переваг, як для медичних працівників, так і для пацієнтів. Метод передбачає надійний і доступний венозний доступ, що є особливо важливим, якщо необхідне швидке переливання крові у великих об’ємах. Він також сприяє швидкому ефективному введенню точної дози лікарських препаратів, дозволяючи економити час медичного персоналу, затрачуваний на венепункції при частих внутрішньовенних ін’єкціях, що також мінімізує психологічне навантаження на хворого, забезпечує рухову активність і комфорт маленьких пацієнтів.

Голова Ради наставників Олена Ананевич провела для учасників майстер-клас з методики пункції та катетеризації периферичних вен.

Прес-центр ДОЗ Полтавської ОДА

3

Перейти до вмісту