Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

ПАТ “Полтавакондитер” вводить в оману любителів солодощів

ПАТ “Полтавакондитер” вводить в оману любителів солодощів

30070-5045Адміністративною колегією Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України розпочаті провадження у справах за ознаками порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції з боку ПАТ «Полтавакондитер» у вигляді поширення інформації про споживчі властивості власної продукції, що вводить в оману споживачів.

Як встановило Відділення в ході здійснення контролю за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, у роздрібній фірмовій торгівельній мережі ПАТ «Полтавакондитер» здійснювався продаж вагових цукерок у обгортці «драже «Мигдаль у шоколаді від Домінік». Як повідомило Товариство ПАТ «Полтавакондитер» виготовляє драже «Мигдаль у глазурі». В свою чергу Товариством було знято з виробництва «драже «Мигдаль у шоколаді від Домінік», а «драже «Мигдаль в глазурі» упаковувалось в обгортку «Мигдаль у шоколаді від Домінік». Крім того, драже «Мигдаль у глазурі» не містить шоколаду внаслідок відсутності какао-масла у складі продукту, що є обов’язковою технічною вимогою, встановленою ДСТУ, при виготовленні шоколаду в Україні.

Отже, наведена на упаковці інформація «драже «Мигдаль у шоколаді від Домінік» є неправдивою, оскільки вказане драже не містить шоколаду. Тобто, ПАТ «Полтавакондитер» повідомляло потенційним споживачам неправдиву інформацію про споживчі властивості продукції, що могло вплинути на їх наміри щодо придбання товарів цього суб’єкта господарювання, а Товариство могло отримати неправомірні переваги у конкуренції.

Аналогічна ситуація склалась і під час реалізації у роздрібній фірмовій торгівельній мережі ПАТ «Полтавакондитер» вагових цукерок у обгортці «драже «Фундук у шоколаді від Домінік». За повідомленням Товариства, ПАТ «Полтавакондитер» виготовляє драже «Фундук у глазурі». Оскільки Товариством було знято з виробництва «драже «Фундук у шоколаді від Домінік», ««драже «Фундук в глазурі» упаковувалось в обгортку «Фундук у шоколаді від Домінік», що залишилась невикористаною. Також, як і у випадку «драже «Мигдаль в глазурі», «драже «Фундук у шоколаді від Домінік» не містить шоколаду внаслідок відсутності какао-масла у складі продукту.

Враховуючи зазначене, Відділенням розпочаті дві справи за ознаками порушення з боку ПАТ «Полтавакондитер» законодавства про захист від недобросовісної конкуренції у вигляді поширення інформації, що вводить в оману споживачів, яка може вплинути на їх наміри щодо придбання продукції цього суб’єкта господарювання.

На даний час розслідування у справах триває

Перейти до вмісту