Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині зросла захворюваність на туберкульоз серед дітей

На Полтавщині зросла захворюваність на туберкульоз серед дітей

dscn5365

Учора на апаратній нараді Департаменту охорони здоров’я розглядали питання щодо динаміки епідемічної ситуації з туберкульозу в області за останні 5 років.

Головний лікар Полтавського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру Володимир Печериця детально проаналізував стан захворюваності на всі форми активного туберкульозу, у тому числі – серед осіб віком від народження до 17 років, захворюваності на ко-інфекцію ВІЛ-туберкульоз, смертність та поширеність на 100 тисяч населення.

Він зазначив, що за останні 5 років захворюваність на туберкульоз мала хвилеподібний характер і за цим рейтинговим показником не перевищувала показник по Україні, а становила 5-6 місце серед областей з найменшою захворюваністю.

Захворюваність серед дітей області віком від народження до 17 років зросла. Також зросла захворюваність на ко-інфекцію туберкульоз/ВІЛ. Але ці показники залишаються одними з найнижчих в Україні.

В умовах реформування галузі поетапно впроваджується амбулаторна модель лікування хворих на туберкульоз, скорочується кількість ліжок та термін перебування в стаціонарах протитуберкульозних закладах. Частка пацієнтів, пролікованих амбулаторно, зросла з 29% у 2013 році до 43% за 9 місяців 2016 року.

Розглянули і динаміку захворюваності серед населення міст та районів області та надали відповідні доручення керівникам закладів охорони здоров’я з метою посилення контролю за дотриманням протоколів обстеження пацієнтів з підозрою на туберкульоз, лікування хворих та проведення профілактичної роботи з метою цього соціально небезпечного захворювання.

Прес-центр ДОЗ Полтавської ОДА

Перейти до вмісту