Ви тут:
Відео Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині створили Асоціацію органів місцевого самоврядування (ФОТО, ВІДЕО)

На Полтавщині створили Асоціацію органів місцевого самоврядування (ФОТО, ВІДЕО)

dsc_0069

Напередодні Дня місцевого самоврядування України представники 18 громад області зібрались у Полтаві для історичного кроку. Голови міських та районних рад створили Асоціацію органів місцевого самоврядування Полтавщини, обрали правління і голову організації.

dsc_0074

Таким чином завершилась майже річна підготовча робота, головною метою якої стало об’єднання громади області навколо проблем регіону, їх подолання, узагальнення і відпрацювання досвіду, узгодження спільного вектору розвитку органів місцевого самоврядування.

dsc_0012

Це буде представництво для захисту інтересів громади на різних рівнях — від проектного менеджменту та співпраці з міжнародними відкритими фондами до лобіювання проблем регіону на загальнодержавному рівні, наголосив голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

– Сьогодні заговорили, затерли тему залучення інвестицій. Та ми повинні розуміти, що жоден свідомий інвестор не погодиться розвивати бізнес без волі громади. Тому створення Асоціації допоможе нам не лише напрацювати спільну позицію області у питанні інвестицій. Нам потрібен нормальний інвестиційний паспорт регіону, дорожня карта, де бізнесу буде видно весь потенціал Полтавщини. Цю карту ми розмістимо, зокрема, у представництві Полтавщини у Києві, яке невдовзі відкриється в одному з відомих столичних виставково-представницьких комплексів, – зазначив Олександр Біленький.

Та в першу чергу Асоціація сприятиме обміну досвідом між громадами у подоланні проблем. Залучення коштів грантових програм і раціональне їх використання — один із векторів такої співпраці.

dsc_0046

Сьогодні енергоефективність та заощадження енергоносіїв — одна з головних тем, яка стоїть на перешкоді достатку у громадах, розповів Миргородський міський голова Сергій Соломаха.

– У нашому місті є кілька програм енергоефективності, які реалізовуються за кошти грантових фондів. На реалізацію цих проектів залучено понад 30 мільйонів гривень. А це найперше — чимала економія бюджетних коштів на енергоносіях. Цим досвідом ми і готові ділитися з районами і містами області, – закликав до співпраці Сергій Соломаха.

Представники 18 громад, які цього дня прибули до Полтави, до Асоціації входять як співзасновники. Решта районів і міст зможуть приєднатись до представницького органу у будь-який момент, за бажанням.

dsc_0076

dsc_0056

dsc_0049

dsc_0047

dsc_0044

dsc_0014

dsc_0023

dsc_0027

dsc_0039

Перейти до вмісту