Ви тут:
Головне децентралізація Політика Полтавщина Пригоди Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині спостерігачі фіксували порушення на виборах

0tzhbg8foxk 18 грудня на Полтавщині – вибори у трьох об’єднаних територіальних громадах: Решетилівській, Засульській та Великосорочинській.

Так, у Засульській ОТГ місцеві жителі обирають депутатів з-поміж 143 кандидатів і голову – з-поміж 9. У Решетилівській – 141 кандидат у депутати та 6 осіб на посаду селищного голови; у Великосорочинської громади 86 кандидатів у депутати та 3 на посаду голови.

Серед порушень, спостерігачі “ОПОРИ” зафіксували автобус, який підвіз виборців до ДВК № 530580 в с.Полив’яне Полтавської області, повідомила прес-служба ОПОРИ. Автобус підвіз близько 25 виборців. На запитання спостерігача, звідки везуть людей та хто був ініціатором такої послуги, водій спочатку відповів, що сільська рада попросила розвести.

Після цього виправився і почав говорити, що він – без грошей, і йому надали можливість підзаробити.


Підвезення виборців може вважатися непрямим підкупом виборців.

Також на ДВК № 530580 в с.Полив’яне Великосорочинська ОТГ спостерігачі зафіксували відсутність одного невикористаного бюлетеня після повернення групи членів цієї ДВК, яка здійснювала організацію голосування за місцем перебування виборцівЗа списком вдома повинні були проголосувати 24 виборці. Натомість своє волевиявлення здійснили 19 осіб. Про причину невідповідності члени комісії не пояснили, через що спостерігач ОПОРИ викликав поліцію.

А на ДВК № 530563 в с.Великі Сорочинці Полтавської області спостерігач від кандидата на посаду сільського голови Ірини Пазинич, яка поїхала разом із членами комісії спостерігати за перебігом голосування на дому.

Зокрема, спостерігач Валентина Малюк не давала виборцям таємно проголосувати і просила ставити свої відмітки в бюлетені при ній, порушуючи процедуру таємного голосування.

Після зауваження від членів ДВК спостерігач припинила перешкоджати таємному голосуванню

Крiм того, у Засульській ОТГ на виборах спостерігачі фіксували брудні технології для введення виборців в оману.

Зокрема, народний депутат від Полтавщини Костянтин Іщейкін повідомив про атаку на мобільний телефон одного з кандидатів:

Перейти до вмісту