Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині працевлаштовуватимуть малозабезпечених та переселенців

На Полтавщині працевлаштовуватимуть малозабезпечених та переселенців

У  Львівській, Полтавській і Харківській областях реалізують  пілотний проект по залученню до роботи членів малозабезпечених сімей і внутрішньо переміщених осіб.

1

Його учасниками є непрацюючі працездатні особи з числа членів малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, та внутрішньо переміщені особи.

На нього з державного бюджету  виділять на 2017 рік  близько 20 мільйонів гривень. Працевлаштовуватимуть учасників проекту центри зайнятості. Тим, хто забажає відкрити власну справу надаватимуть безкоштовні консультації та допомагатимуть скласти бізнес –плани. 

Як зазначила член ГО «Український центр соціальних реформ» Олена Макарова, мета проекту вивести малозабезпечені верстви населення з бідності.

«Учасники проекту можуть бути задіяні на  громадських роботах, це може бути допомога з працевлаштування, і така родзинка нашого проекту – це надання фінансової допомоги для започаткування власної справи. Але для відбору учасників а, яким буде надана фінансова допомога, має бути розроблений соціальний інструментарій, і нами буде запропоновано ті шляхи

Заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло, зазначив,що нині центри зайнятості працюють не ефективно, і не тому,що не можуть ,а тому що невдосконалена законодавча база.

“Законодавство вибудовано так, що ми маємо соціальний заклад, який просто надає соціальну допомогу і більшість готові отримувати цю допомогу, а  не працевлаштовуватися. Тому цей проект дасть можливість змінити підходи до працевлаштування та отримати додаткові кошти на створення робочих місць “, – сказав Олег Пругло.

Аби проект втілити в життя Полтавська облдержадміністрація та представники Консорціуму підпишуть меморандум про співпрацю.

 

Перейти до вмісту