Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На КрАЗі розробили новий керуючий військами автомобіль: нова командно-штабна машина

На КрАЗі розробили новий керуючий військамиавтомобіль: нова командно-штабна машина

img_7063

Згідно плану науково-дослідних робіт на поточний рік, ПАТ «АвтоКрАЗ» створило для сухопутних військ МО України командно-штабну машину (КШМ), призначену для монтажу функціональної апаратури та забезпечення життєдіяльності особового складу машин керування.

img_7127

До складу спецмашини входять: автомобільне повнопривідне шасі КрАЗ-5233НЕ колісної формули 4×4 із контейнером універсальним низькогабаритним (КУНГ), що обладнаний засобами життєзабезпечення: фільтровентиляції, обігріву, кондиціювання, системою освітлення та світломаскування, засобами гасіння пожежі, а також площадка з дизель-генераторною установкою, контейнер з двома додатковими генераторами.

img_7112

Всюдихідне шасі КрАЗ-5233НЕ має стандартну комплектацію. Оригінальність шасі в тому, що освітлення, вентиляція та обігрів здійснюватиметься від генератора ходового двигуна автомобіля потужністю 2 кВт.

img_7079

Спецвиріб по суті є робочим приміщенням для особового складу, у якому і в КУНГу, і кабіні розміститься функціональна апаратура. Наразі КШМ КрАЗ-5233 відправилася на один із найбільших в СНД заводів –виробників радіоелектронної апаратури, для обладнання КУНГу необхідною апаратурою.

Випробування нової спецтехніки проводитиметься в реальних умовах експлуатаціїв одній із військових частин, після чого машина буде прийнята на озброєння.

Перейти до вмісту