Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині екологічно чиста новорічна ялинка коштує від 30 гривень

На Полтавщині екологічно чиста новорічна ялинка коштує від 30 гривень

9a06d098c734

Екологічно чисту новорічну ялинку можна придбати в спеціально облаштованих майданчиках на території лісогосподарських підприємств ДП «ПДЛП «Полтаваоблагороліс».

Як повідомили в Обласному управлінні лісового та мисливського господарства, планують отягом наступного тижня облаштувати такі майданчики в Кобеляцькому, Гадяцькому, Шишацькому, Лохвицькому та Лубенському агролісництвах. Цього року хочуть реалізувати для населення області близько 3,5 тис. шт новорічних красунь. Гроші від реалізації новорічних ялинок спрямовуються на утримання лісової охорони та проведення робіт із відтворення лісів( садіння лісу).

Як і в минулому році кожна ялинка буде маркуватися биркою зі штрих-кодом, що підтверджує законність її заготівлі та реалізації, а також дозволяє покупцю завдяки спеціальному он-лайн сервісу дізнатись походження купленого деревця. Лісівники застерігають, штраф за кожне незаконно вирубане або пошкоджене до ступеня припинення росту дерево (незаконно добуту одну ялинку в діаметрі до 10 см) на лісопорушника накладається штраф та збиток в розмірі близько 440 гривень.

tabl_11

Перейти до вмісту