Ви тут:
Головне Суспільство Україна 

Четверо захисників України відзначені орденом “За мужність” посмертно

Четверо захисників України відзначені орденом “За мужність” посмертно

 

2014-09-30orden_za_muzhnist11

Президент Петро Порошенко нагородив 72 військовослужбовців, які брали участь та отримали поранення під час бойових дій на Донбасі. Четверо захисників відзначені нагородами посмертно.

Орденом “За мужність” ІІІ ступеня нагороджені 8 військових, з яких четверо загинули під час артилерійських обстрілів, повідомляється на офіційному сайті Президента України.

Серед нагороджених солдат Олександр Яцун, який з листопада 2014 року по квітень 2015 року виконував завдання в зоні проведення АТО. Він обороняв Міжнародний аеропорт “Донецьк”, ніс службу у Опитному та Водяному. 19 квітня 2015 року під час обстрілів бойовиками українських позицій отримав кульове поранення не сумісне з життям.

Також посмертного нагороджено старшого солдата Іллю Жабіцького, старшого солдата Віталія Костенка, сержанта Олександра Оцаберу.

Орденом “За мужність” ІІІ ступеня також нагороджений поранений матрос Олександр Фрайтаг, який з серпня 2014 року ніс службу на передових позиціях в зоні проведення АТО. Зокрема, матрос виконував бойові завдання у Широкиному. У жовтні 2016 року своєчасно виявив диверсійно-розвідувальну групу ворога та вступив у бій з противником, в результаті чого отримав тяжкі поранення.

Медаллю “Захиснику Вітчизни” відзначено 64 військових, що отримали поранення у зоні проведення АТО.

Джерело: 24 Канал

Перейти до вмісту