Ви тут:
Головне Кримінал Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

За розбійні напади на жінок полтавця засудили до 17 років позбавлення волі

За розбійні напади на жінок полтавця засудили до 17 років позбавлення волі

6435b20-shutterstock-222513775-600x385-1-600x385-2-615x462

Колегія суддів Октябрського районного суду Полтави засудила 30-річного полтавця до 17 років та 1 місяця позбавлення волі. Упродовж жовтня-грудня 2015 року чоловік вчинив 4 розбійні напади на полтавок, спричинивши їм матеріальну шкоду на загальну суму майже 188 тис. грн. Окрім цього, 2 потерпілих отримали тяжкі тілесні ушкодження, повідомила заступник начальника управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури області Наталія Лець.

За її словами, чоловік вистежував жінок у нелюдних місцях або проникав до будівель, як правило, у темну пору доби, наносив жертвам сильні удари та привласнював майно.

 «Одна з потерпілих працювала фармацевтом аптеки, тож, вдершись до приміщення, нападник пограбував не лише жінку, а й поцупив понад 3 тис. грн. із каси закладу», – розповіла один з епізодів Наталія Лець.

 Іншу потерпілу зловмисник добре знав, адже свого часу він облаштовував їй домогосподарство. Переконавшись, що жінка вдома сама, він побив її, забрав ювелірні вироби і з місця вчинення злочину втік. Від отриманих травм потерпіла  невдовзі померла. 

«Вказані злочини були розкриті завдяки діяльності міжвідомчої групи, до складу якої входили працівники регіональної прокуратури, управління карного розшуку та слідчого управління ГУ НП в області», – констатувала заступник начальника управління.    

 Довідково: полтавець засуджений за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) та ч. ч. 2, 3, 4 ст. 187 (розбій, вчинений особою, яка раніше вчиняла розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення та із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) КК України.

Вирок суду 1-ї інстанції поки що не набув законної чинності.

 

Перейти до вмісту