Ви тут:
Головне Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

З 1 січня на Полтавщині з’являться «Доброзичливі аптеки»

З 1 січня на Полтавщині з’являться «Доброзичливі аптеки»

pryadko

Про це повідомив директор ПОКП «Полтавафарм» Валерій Прядко під час Всеукраїнської науково-практичної конференції «Теоретико – правові засади формування сучасного медичного права в Україні», що відбулась 24 листопада на базі Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого

«Доброзичлива аптека» – це програма, яку ми плануємо запустити з 1 січня 2017 у мережі «Полтавафарм». Її мета – по-перше, задоволення прав та інтересів споживачів і проведення єдиної державної політики в галузі стабільного та якісного забезпечення лікарськими засобами закладів охорони здоров’я населення Полтавщини. По-друге, удосконалення якості надання фармацевтичних послуг і підвищення персональної відповідальності фармацевтів, діяльності зі зміцнення здоров’я, запобігання захворювань шляхом провадження елементів аптечної належної практики. По-третє, удосконалення керівних процесів діяльності аптечних закладів підприємства шляхом розширення та удосконалення системи управління якості в аптечній мережі підприємств. Розвиток матеріально технічної бази аптечних закладів, покращення мотивації персоналу, формування команди високо фахових спеціалістів, підвищення персональної відповідальності фармпрацівників у діяльності зміцнення здоров’я населення запобіганню захворювання і надання населенню повної інформації про їх права у сфері лікарського забезпечення, про що зазначав Віктор Лисак, директор Департаменту охорони здоров’я.Про це йдеться у повідомленні прес-центру ДОЗ ОДА.

pryadko-2

Очікується формування ефективної бізнес-моделі соціально відповідального, конкурентноспроможного, прибуткового та інвестиційно привабливого підприємства. Основні завдання програми «Доброзичлива аптека»: забезпечення фізичної доступності фармацевтичної продукції через оптимізацію аптечної мережі, закриття нерентабельних аптечних закладів, відкриття аптечних закладів в населених пунктах і в районах міст, де відсутні аптеки, укладення договорів з медичними працівникам ФАПів та ЦПМСД, а також забезпечення фізичної доступності лікарських засобів і виробів медичного призначення шляхом створення оптимальних запасів (потреба у різних районах – різна). Передбачається просування на фармацевтичний ринок лікарських засобів власного виробництва.

  • Ще одним завданням програми визначено пропаганду здорового способу життя серед населення (індивідуальні бесіди, поширення листівок, пам’яток, профілактика шкідливих звичок, нераціонального харчування, сезонна інформація про профілактика грипу та гострих підшлункових та кишкових захворювань), – додав Валерій Прядко. –Тобто наше підприємство готове активно допомагати Департаменту охорони здоров’я у цьому напрямку.

Важливим питанням є кадрове забезпечення аптечних закладів, у тому числі приватних, підкреслив директор «Полтавафарм». За його словами, дуже напружена ситуація з фахівцями-фармацевтами у Козельщинському, Семенівському, Оржицькому та Чорнухинському районах.

Перейти до вмісту