Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Як не придбати авто з перебитими номерами агрегатів

Як не придбати авто з перебитими номерами агрегатів

vasil-1024x745

За дев’ять місяців у сервісних центрах МВС виявили 783 транспортних засоби із перебитими номерами. Подібні авто виявляють під час проведення огляду експерта. Про це йдеться на сайті Головного сервісного управління МВС України.

При купівлі авто є декілька варіантів переоформлення зі старого власника на нового: за довіреністю або у безпосередній присутності покупця і продавця авто.

Для того, аби вберегти себе від придбання транспортного засобу із перебитими номерами кузова чи двигуна , варто звернутись  до сервісного центру МВС для оформлення договору купівлі-продажу та перереєстрації авто у присутності продавця та покупця. Договір купівлі-продажу укладається безкоштовно, заповнюється адміністратором у електронній формі.

У алгоритмі перереєстрації транспортного засобу обов’язковим кроком є експертний огляд транспортного засобу.

Існує два види таких оглядів:

  • Експертний огляд;
  • Дослідження фахівця.

Експертний огляд автомобіля є обов’язковим і проводиться у всіх випадках реєстрації, перереєстрації та зняття з обліку, за винятком реєстрації нового транспортного засобу, а також при вибраковці. Мета такого огляду — звірка ідентифікаційних номерів та перевірка реєстраційних документів. Такий огляд є обов’язковим і безкоштовним. Відповідний акт, складений експертом, є обов’язковим у переліку необхідних документів для оформлення послуги у сервісному центрі МВС. Експертний огляд є безкоштовним при отриманні послуги перереєстрації.

При дослідження фахівця визначається достовірність ідентифікаційних номерів та реєстраційних документів, по результату чого власник авто отримує висновок експертного дослідження. Це платна послуга і проводиться вона на розсуд власника авто.
Експертне дослідження доцільно обирати в разі, якщо при огляді експерта виникли сумніви в достовірності ідентифікаційних номерів.

Оформлення договору купівлі-продажу та перереєстрації авто у сервісних центрах МВС – є гарантією надійної купівлі авто, адже у разі виявлення змін у номерах кузова чи двигуна автомобіль відправляють на штрафмайданчик та передають справу до поліції, а новоспечений власник авто залишається і без авто, і без грошей.

Перейти до вмісту