Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Шишацькій та Білоцерківській ОТГ реалізують пілотні проекти сучасних пожежних частин

У Шишацькій та Білоцерківській ОТГ реалізують пілотні проекти сучасних пожежних частин

accamera_33-33

Ідея створення сучасних пожежних частин на базі Шишацької та Білоцерківської об’єднаних територіальних громад почала активно втілюватися в життя. Зовсім нещодавно у Полтавській облдержадміністрації в рамках підписаного Меморандуму про співпрацю з Державною службою надзвичайних ситуацій України, затверджено детальні плани щодо реалізації двох пілотних проектів по створенню сучасних пожежних частин, які забезпечать не лише належним рівень захисту, а й нові робочі місця для мешканців об’єднаних громад.

На сьогодні, як і планувалося, проведено детальний аналіз природно-техногенних загроз для життєдіяльності громадян Шишацької та Білоцерківської об’єднаних громад та підготовлено паспорти ризику виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру для кожної із громад.

Також замовлено проектно-кошторисну документацію на будівництво Центру Громадської Безпеки в с.Білоцерківка Великобагачанського району та реконструкцію частини будівлі діючого пожежного депо в смт.Шишаки Шишацького району.

k2

В обох громадах затвердили положення та структури місцевих ланок Єдиної державної системи цивільного захисту; сформували та визначили склади комісій з питань техногенного-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Головним управлінням ДСНС України у Полтавській області організовані тренінги для фахівців цивільного захисту об’єднаних територіальних громад та підготовлено методичний посібник з питань організації діяльності місцевих пожежних частин.

За підтримки державного фонду регіонального розвитку планується закупівля сучасних пожежних автомобілів. Останній майбутній штрих проекту – оснащення місцевих підрозділів сучасними апаратами захисту органів дихання Dräger для роботи в непридатних для дихання осередках.

Такі інвестиційні розвиткові макропроекти отримали підтримку і Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), а суміжні громади вже сьогодні обговорюють механізми подальшої міжмуніципальної співпраці з новоствореними сучасними пожежними частинами європейського зразка.

Перейти до вмісту