Ви тут:
Відео Головне Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтавській ОДА визначили заходи профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу й туберкульозу (ВІДЕО)

У Полтавській ОДА визначили заходи профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу й туберкульозу (ВІДЕО)

dsc_0031

Показник захворюваності на ВІЛ-інфекцію та СНІД на Полтавщині у порівнянні з минулим роком знизився відповідно на 12,4% та на 17,4%. Смертність від усіх форм туберкульозу зменшилась на 15%. Профілактичні заходи проти цих недуг визначили під час засідання Координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу при Полтавській ОДА.

dsc_0040

“Ми маємо скоординувати наші сили — урядових та неурядових організацій, лікувальних закладів – щоб покращити ситуацію, яка на сьогодні склалася на Полтавщині”, – наголосив заступник голови ОДА Олег Пругло.

Під час засідання розглянули питання про стан профілактики та раннього виявлення туберкульозу у ВІЛ-інфікованих. Надання лікувально-діагностичної допомоги хворим з поєднаною ТБ/ВІЛ патологією в області.

Нині, за словами головного лікаря Полтавського обласного Центру профілактики ВІЛ-інфекції та боротьби зі СНІДом Оксани Даниленко, показник захворюваності на ВІЛ-інфекцію та СНІД у порівнянні з минулим роком знизився.

dsc_0021

“Станом на 1 жовтня на диспансерному обліку в лікувальних закладах області перебуває 3352 ВІЛ-інфіковані особи, в тому числі 200 дітей; 1022 – хворі на СНІД. В області зареєстровано 334 випадки ВІЛ-інфекції. Показник захворюваності на ВІЛ-інфекцію та СНІД у порівнянні з минулим роком знизився відповідно на 12,4% та на 17,4%”, – розповіла Оксана Даниленко.

До речі, з 1 грудня, до Міжнародного дня боротьби зі СНІДом, на Полтавщині стартує місячник боротьби з цією недугою.

Щодо захворюваності на всі форми туберкульозу, на Полтавщині ситуація залишається стабільною, зазначив головний лікар Полтавського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру Володимир Печериця.

dsc_0034

“За результатами протитуберкульозної роботи за 9 місяців в області захворюваність на всі форми туберкульозу становить становить 42,6 на 100 тис. населення (в 2015 році – 40,3). В абсолютних цифрах захворіли 610 жителів області. Смертність від усіх форм туберкульозу зменшилась в порівнянні з 2015 на 15%”, – додав Володимир Печериця.

Під час засідання Координаційної ради порушили питання про забезпечення первинної профілактики соціально-небезпечних хвороб у навчальних закладах області. Зокрема, про розширення доступу до тестування на ВІЛ підлітків та молоді.

Про результати проведеного експрес-дослідження щодо досвіду вживання наркотичних речовин молоддю у віці 14-18 років розповів директор Полтавського обласного Благодійного Фонду “Громадське здоров’я” Андрій Протопопов.

dsc_0007

“Дослідження показали, що, на жаль, проблема вживання наркотиків дітьми офіційно не визнана. Тестування проводили у Полтаві, Кременчуці, Горішніх Плавнях та Лубнах. У результаті, виявили 531 підлітка, який вживав наркотичні речовини. Загалом на Полтавщині, за даними кількох організацій, маємо близько 800 дітей віком від 14 до 18 років, які вже спробували наркотики”, – поінформував Андрій Протопопов.

Також під час Координаційної ради обговорили питання ефективності виконання «Обласної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2013-2016 роки», затвердили Робочий план з проведення організаційних заходів місячника, присвяченого Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.

dsc_0023

dsc_0036

dsc_0041

dsc_0012

Перейти до вмісту