Ви тут:
Головне Медицина Полтавщина Суспільство 

У Лубнах планують модернізувати лікарню

У Лубнах планують модернізувати лікарню

1

Сьогодні директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак взяв участь у засіданні чергової сесії Лубенської міської ради. Він розповів депутатам міської ради про основні зміни, які відбуваються в діяльності медичної галузі на всіх рівнях надання медичної допомоги.

Віктор Петрович підкреслив, що охорона здоров’я – найбільш чутлива галузь економіки, яка впливає на всі сфери діяльності.

Серед головних акцентів діяльності медичної галузі – функціонування закладів первинної ланки надання медико-санітарної допомоги, розвиток інституту сімейного лікаря. Сьогодні необхідно, в першу чергу, враховуючи статистику неінфекційних захворювань, які залежать від способу життя людини, більше уваги приділяти профілактиці.

На сьогодні держава пропонує нововведення. З 2017 року заплановано змінити два основні підходи. По-перше, надати пацієнтам право самостійно обирати собі лікаря первинної ланки, незалежно від місця проживання. І по-друге, змінити підхід до фінансування – спрямувати кошти за пацієнтом. Робота сімейного лікаря буде оплачуватись за подушним нормативом в залежності від кількості укладених лікарем угод і дотримання медичних протоколів лікування та діагностики.

Відбуваються зміни на стаціонарному і третинному (високоспеціалізо-ваному) рівнях та в роботі служби екстреної медичної допомоги.

З метою забезпечення якості і доступності медичної допомоги населенню на базі Комунальної Лубенської центральної міської лікарні заплановано проведення модернізації по створенню лікарні інтенсивного лікування з профільними відділеннями та цілодобовим чергуванням. Такий заклад розрахований на обслуговування понад 200 тис. мешканців. Зараз експерти здійснюють підготовку медико-технологічного завдання і відповідного проекту.

Очільник медичної галузі області зупинився на реалізації в області субпроекту «Запровадження інноваційної моделі системи надання послуг хворим на гіпертонію у Полтавській області» проекту Світового банку «Поліпшення здоров’я на службі у людей». Він спрямований, у першу чергу, на запровадження ефективних заходів для досягнення позитивної динаміки здоров’я населення. Реалізація субпроекту дозволить створити у регіоні умови, що сприятимуть активній профілактиці, своєчасному виявленню підвищеного артеріального тиску на первинному рівні, покращити лабораторну діагностику та впровадити сучасні інформаційні технології.

Прес-центр Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА

Перейти до вмісту