Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Диканьці відкрили відремонтований сучасний ЦНАП (ФОТО)

У Диканьці відкрили відремонтований сучасний ЦНАП (ФОТО)

pererizannya-strichky

ЦНАП у Диканьці містить кімнати для прийому суб’єктів звернень, зберігання архіву, туалет та зал очікувань. У ньому розташовані місця для сидіння, інформаційні стенди, телефон, зразки документів для самостійного заповнення заяв. Приміщення укомплектоване новими сучасними меблями, комп’ютерною та оргтехнікою.

З нагоди відкриття до районного центру запросили голову Полтавської ОДА Валерія Головка. Традиційну стрічку на вході в будівлю він перерізав разом із керівниками району — головою Диканської РДА Володимиром Шкарбаном та головою Диканської райради Станіславом Мухою.

tsnap

Будівля ЦНАПу знаходиться у самому центрі Диканьки, у приміщенні відділу агропромислового розвитку РДА. Після ліквідації у 2015 році посади інспектора Полтавської державної фітосанітарної інспекції у Диканському районі тут звільнилося приміщення. Ремонт розпочали за сприяння обох очільників району — голови РДА та голови райради. На ці цілі з районного бюджету виділили 300 тис грн.

ЦНАП у Диканьці — це дві кімнати на першому поверсі для прийому суб’єктів звернень, кімната для зберігання архіву, туалетна кімната та зал очікувань. У ньому розташовані місця для сидіння, інформаційні стенди, телефон, зразки документів для самостійного заповнення заяв. Приміщення укомплектоване новими сучасними меблями, комп’ютерною та оргтехнікою.

poseredyni-valerij-holovko

На сьогодні в установі працюють 4 фахівці. Як зауважила керівник ЦНАПу Людмила Сорокотяга, установі є куди «рости» і в плані площі, і в плані збільшення кількості послуг. Тим більше, що в диканському ЦНАПі мають незабаром встановити обладнання для видачі ID-карток.

protses-roboty

— Головне, щоб людина сюди прийшла і змогла отримати будь-яку послугу, не ходила по кабінетах та установах, — зауважив Валерій Головко. — Вітаю вас із відкриттям і бажаю лише одного — ставити в центр уваги людину. Концентруйтеся на кожному клієнті, щоб люди виходили звідси задоволені, отримавши якісні послуги, зекономивши і гроші, і час. Я щомісяця моніторитиму інформацію щодо роботи ЦНАПів. Відгуки клієнтів щодо якості послуг, проблем, труднощів, поліпшення роботи потрібні, щоб знати, якими послугами найчастіше користуються і які необхідно ще додати в арсенал кожного ЦНАПу.

Під час ремонту приміщення було передбачено і заходи доступності. Тим паче, що в районі мешкають 62 інваліди-візочники. Оглядаючи приміщення ЦНАПу, Валерій Головко зробив декілька зауважень, зокрема, щодо порогів у кімнатах, які можуть стати хоч і невеликим, проте бар’єром для візочників. Представник підрядної організації пообіцяв ці моменти виправити.

blanky-zayav

Очільник області зауважив, що вимога щодо безбар’єрності соціально важливих закладів є обов’язковою. Тож порадив на майбутнє, аби уникати помилок, звертатися за допомогою та консультаціями до Обласного комітету доступності та активістів-візочників на чолі з Іриною Твердохліб.

До речі, з 2013 року у Диканському районі послугами ЦНАПу скористалися понад 14 тисяч мешканців. Цього року на підтримку діяльності цієї установи райрада прийняла власну Програму сприяння функціонуванню Центру надання адміністративних послуг та сектору державної реєстрації при Диканській районній державній адміністрації на 2016-2018 роки. І виділила у якості фінансування 120 тис грн.

Прес-служба Полтавської ОДА

pratsivnytsya-tsnapu

Перейти до вмісту