Ви тут:
Головне Полтавщина Сільське господарство Суспільство 

Цьогоріч за обсягами виробництва продукції сільського господарства Полтавщина посіла 2 місце в Україні

Цьогоріч за обсягами виробництва продукції сільського господарства Полтавщина посіла 2 місце в Україні

253_1

Щорічно у третю неділю листопада в Україні відзначається День працівників сільського господарства. Це свято всіх, хто розумом і руками, серцем і душею, у селі і в місті щодня долучається до важливих аграрних справ.

Сільське господарство – одна з провідних галузей Полтавщини, в якій випускається понад 16% продукції (товарів, послуг), освоюється майже чверть капітальних інвестицій області. Серед загальної кількості зайнятого населення майже кожний пʼятий працював у сільському, лісовому та рибному господарстві.

Маючи 5% сільськогосподарських угідь країни, всі категорії господарств області виробляють 14% від загальнодержавного обсягу цукрових буряків (фабричних), 9% – зернових та зернобобових культур (включаючи кукурудзу), 8% – соняшнику на зерно, 7% – молока, 4% – яєць, 3% – м’яса (у забійній масі).

Сільськогосподарське виробництво на Полтавщині здійснюють 2,7 тис. сільськогосподарських підприємств, у тому числі 2,0 тис. фермерських господарств.

За 10 місяців, за обсягами виробництва продукції сільського господарства, Полтавщина посіла друге місце серед регіонів України, поступаючись лише Вінницькій області.

На 1 листопада 2016р. аграрними підприємствами зібрано 3,1 млн т зерна (середня урожайність 60,5 ц з 1 га), 1173,1 тис.т цукрових буряків (фабричних) (509 ц з1 га), 689,5 тис.т насіння соняшнику (27,3 ц з 1 га); реалізовано на забій 61,9 тис.т худоби та птиці (у живій вазі), вироблено 362,3 тис.т молока та 414,8 млн.шт яєць.

За матеріалами ГУ статистики у Полтавській області

Перейти до вмісту