Ви тут:
Прес-релізи 

Роз’яснення щодо відповідності найменування професій, посад Державному Класифікатору професій ДК 003: 2010

Роз’яснення щодо відповідності найменування професій, посад Державному Класифікатору професій ДК 003: 2010

З 01.11.2010 року набрав чинності Національний класифікатор України ДК 003: 2010 «Класифікатор професій»(далі – КП), затверджений наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 28 липня 2010 року №327 – на зміну Національного класифікатора України ДК 003: 2005 «Класифікатор професій».

Порівняно з ДК003:2005, до нового Класифікатора внесено зміни та доповнення, які стосуються приведенню КП у відповідність до міжнародної стандартної професійної класифікації.

Цей класифікатор призначений для застосування центральними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, Федерацією роботодавців України, всіма суб’єктами господарювання під час запису про роботу у трудові книжки працівників.

Статтею 48 КЗпП України визначено, що трудова книжка є основним документом про трудову діяльність працівника.

Порядок ведення, обліку, зберігання та видачі трудових книжок регулюється Інструкцією про порядок ведення трудових книжок працівників. Пунктом 2.14 цієї Інструкції передбачено, що записи про найменування роботи, професії або посади, на яку прийнято працівника, виконуються для робітників та службовців відповідно до найменування професій і посад, зазначених у КП.

Роботодавець не має права «вигадувати» назву професії працівника, якого приймає на роботу. Будь-яка назва професії чи посади (від законодавців до виконавців найпростіших робіт) має чітко відповідати наведеній у класифікаторі . Інакше дуже просто порушити трудове законодавство. Щоб цього не сталося, під час створення штатного розпису на підприємстві звертаються до КП (назви посад і професій мають відповідати назвам у останньому).

Згодом для кожної професії (посади) зі штатного розпису затверджують посадову (робочу) інструкцію відповідно до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, яка фактично окреслює коло функціональних обов’язків працівників, перелічених у КП.

Перейти до вмісту