Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Про експортно-імпортні операції обговорили під час круглого столу на митному пості «Лтава»

Про експортно-імпортні операції обговорили під час круглого столу на митному пості «Лтава»

kruhlyj-stol-mytnyj-post-ltava_24112016-044

«Одним із головних завдань для колективу митного поста «Лтава» Полтавської митниці ДФС є забезпечення якісних та сприятливих умов для роботи учасників зовнішньоекономічної діяльності, зокрема підприємств-імпортерів, прискорення товарообігу через митний кордон України, і як наслідок – ритмічне та своєчасне наповнення Державного бюджету нашої Держави», – про це на початку засідання «круглого столу» відзначив перший заступник начальника Полтавської митниці ДФС Василь Воронько.

В засіданні, метою якого було обговорення проблемних питань, що виникають у суб’єктів господарювання та шляхів їх вирішення взяли участь начальник митного поста «Лтава» Сергій Бабенко, начальник відділу організації митного контролю Євген Богдан, керівники підприємств – учасники зовнішньоекономічної діяльності області та журналісти.

Ще на початку засідання Сергій Бабенко поспілкувався із пресою та відзначив, що в січні-жовтні 2016 року митним постом «Лтава» здійснено митне оформлення понад 11 тис. експортно-імпорних операцій, що свідчить про досить стабільну та жваву зовнішньоекономічну діяльність суб’єктів господарювання міста Полтави та області. «Зокрема, за 10 місяців поточного року митним постом спрямовано до Державного бюджету України 844,1 млн грн. Середньомісячні надходження до держбюджету становили майже 84,4 млн грн. На разі середньостатистичний час митного оформлення експортно-імпортних операцій становить 1 годину, а митне оформлення товарів з використанням електронних митних декларацій становить 99,5% від загальної кількості оформлених митних декларацій», – підкреслив начальник митного поста «Лтава» Полтавської митниці ДФС.

В ході засідання учасники мали можливість обговорити такі важливі теми, як: запровадження в Україні інституту уповноваженого економічного оператора; фото- та відео фіксацію митного огляду як форми митного контролю; запровадження «Єдиного вікна»; розвиток системи управління ризиками та діяльність мобільних груп. Завершуючи спілкування учасники дійшли згоди, що саме сьогодні митниця та бізнес повинні об’єднати зусилля для забезпечення достовірності декларування товарів, виконання митних формальностей у найкоротші строки та, як наслідок, своєчасного, повноцінного та якісного наповнювання Державного бюджету.

Перейти до вмісту