Ви тут:
Відео Головне Полтавщина Суспільство 

Презентували книгу Віктора Ревегука про Національне відродження Полтавського краю (ВІДЕО)

Презентували книгу Віктора Ревегука про Національне відродження Полтавського краю (ВІДЕО)

dsc_0115

Сьогодні в ОКІА “Новини Полтавщини” презентували книгу Віктора Ревегука “Національне відродження Полтавського краю: тернистий шлях до свободи”.

У монографії йдеться про появу на Полтавщині перших українських політичних партій (РУП, УСДРП, УПСР) і культурно-просвітницьких товариств в древолюційний час та перші роки радянської влади. Громадські товариства, які сприяли національному пробудженню краю та участь полтавців в Українській революції. Та про українське життя у міжреволюційний період.

dsc_0107

“Дуже символічно, що ми презентуємо книгу у День Гідності та Свободи України. Вона дійде у кожну районну бібліотеку, частину монографій буде передано до деяких шкіл”, – зазначив заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко.

“Ця книга багатостраждальна. Я її написав давно і вона лежала то в одному видавництві, то в іншому років три. Якби видавав у цьому році, я б підзбирав ще матеріалів, але так сталося, як сталося. Причина банальна — не було грошей, не було за що видавати. Ця монографія побачила світ завдяки заступникові голови Полтавської облради Анатолію Ханку. Темою національного відродження я займаюся давно — відколи було дозволено писати те, що думаєш, відкрилися архіви. З даної теми я написав уже більше 10 книг”, – розповів “Новинам Полтавщини” автор Віктор Ревегук.

Про ще говорили на презентації детальніше дивіться у ВІДЕО

Перейти до вмісту