Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Пенсійне забезпечення працівників підприємств-банкрутів Полтавщини є одним із пріоритетів обласної юстиції

Пенсійне забезпечення працівників підприємств-банкрутів Полтавщини є одним із пріоритетів обласної юстиції

 img_0198

У Полтавській ОДА вирішували проблеми пенсійного забезпечення працівників підприємств-банкрутів області під час спільної наради за участі заступника голови ОДА Олега Пругла та начальника ГТУЮ у Полтавській області Ірини Пашко.

У роботі взяли участь представники Державного архіву Полтавської області, архівного відділу Полтавської міської ради та арбітражні керуючі, які виконують повноваження ліквідаторів на підприємствах-боржниках, які мають справи постійного зберігання. 

img_0224

“Для обласного управління юстиції пріоритетними є завдання, спрямовані на захист колишніх працівників підприємств-банкрутів, які мають заборгованість із виплати заробітної плати, в тому числі захист їх конституційних прав на пенсійне забезпечення. Складається ситуація коли за відсутності будь-якого майна та грошових коштів у підприємства–банкрута на ньому наявний значний трудовий архів на впорядкування та передання якого необхідні кошти. У разі не передання справ постійного зберігання до архівних установ, колишні працівники підприємств-банкрутів не матимуть змоги отримати відповідні довідки, необхідні для оформлення пенсії. З метою упередження вказаних фактів необхідно спільними зусиллями розробити дієві механізми передання справ постійного зберігання підприємств-банкрутів, які не мають власних коштів, що матимуть наслідком захист конституційних прав громадян на пенсійне забезпеченні”, – зазначила Ірина Пашко.

Під час наради обговорили низку питань щодо діяльності архівних установ, арбітражних керуючих та органів місцевого самоврядування.  Також визначили шляхи співпраці органів державної влади, місцевого самоврядування та арбітражних керуючих, аби прискорити процес передання архівних справ підприємств-банкрутів до відповідних архівних установ та надані відповідні доручення.

img_0213

img_0211

img_0202

Перейти до вмісту