Ви тут:
Головне децентралізація Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

На Полтавщині утворили першу ТВК, – Опора

На Полтавщині утворили першу ТВК, – Опора

crossing the box

11 та 18 грудня на Полтавщині пройдуть перші вибори у чотирьох територіальних громадах. Станом на 1 листопада вже утворена одна територіальна виборча комісія Сергіївської сільської громади, де вибори мають відбутися 11 грудня. Про це повідомляють у Громадянській мережі ОПОРА.

Зазначимо, що до Сергіївської сільської об’єднаної територіальної громади увійшли Сергіївська сільська рада (села Сергіївка, Вечірчине, Калинівщина, Лободине, Чернече), Розбишівська сільська рада (села Розбишівка, Веселе, Крамарщина), Качанівська сільська рада (села Качанове, Новоселівка, Вирішальне, Дачне, Степове).

Згідно з частиною 4 статті 22 Закону України «Про місцеві вибори»: «Центральна виборча комісія формує склад обласних, районних (крім районів в Автономній Республіці Крим), міських (міст обласного значення, міст Києва, Севастополя), районних у містах Києві, Севастополі територіальних виборчих комісій не пізніш як за 48 днів до дня виборів».

Сергіївська територіальна виборча комісія була утворена вчасно та без порушень законодавства. До складу комісії увійшло 13 членів. При цьому жеребкування проводити не довелось. Найбільше представництво у комісії мають «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Батьківщина» та «Народний фронт» – по три члени. Двоє членів ТВК представляють Радикальну партію Олега Ляшка, а УКРОП та «Наш край» мають по одному представнику. Головою ТВК став представник від Радикальної партії, його заступник від партії УКРОП, а секретарем обрано представника від «Народного фронту».

Як зазначено в частині 1 статті 22 Закону України «Про місцеві вибори»: «Склад територіальних виборчих комісій формується за поданнями зареєстрованих у встановленому законом порядку місцевих організацій партій з урахуванням обмежень, встановлених частиною другою статті 12 цього Закону, у кількості не менше 9 і не більше 18 осіб».

В решті громад (Великосорочинська, Решетилівська та Засульська), де вибори заплановані на 18 грудня, ТВК мають бути утворені до 5 листопада включно.

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина,
координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Полтавській області
тел. +38 099 674 45 65
Перейти до вмісту