Ви тут:
Кримінал Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

На Полтавщині податкова вилучила товару на 8 млн гривень у підприємства, яке незаконно експортувало кукурудзу

На Полтавщині податкова вилучила товару на 8 млн гривень у підприємства, яке незаконно експортувало кукурудзу

im578x383-грошіСпівробітниками оперативного управління Головного управління ДФС у Полтавській області в рамках проведення спеціальних заходів під умовною назвою “Рубіж – 2016” та розслідування кримінального провадження за ч.2 ст.366 КК України встановили посадових осіб сільськогосподарського підприємства, які шляхом умисної підробки документів ухилялися від сплати податків під час експорту сільгосппродукції.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами встановлено, що полтавське підприємство здійснювало експорт кукурудзи в адресу нерезидента, зареєстрованого в офшорній зоні. При цьому вказана продукція закуповувалась за готівку у сільгоспвиробників Полтавської та інших областей України без відображення операцій по бухгалтерському та податковому обліках, а до офіційних документів (митні та податкові декларації з ПДВ та податку на прибуток тощо) вносилися завідомо неправдиві дані щодо походження вказаної продукції.

Далі товар транспортували та зберігали на терміналах двох компаній м. Миколаєва з метою подальшого експорту та отримання неправомірної вигоди у розмірі незаконно застосованої нульової ставки податку на додану вартість.

За результатами санкціонованих судом обшуків, проведених за місцем розташування морських терміналів, де зберігалася продукція, виявлено та вилучено понад 1,9 тонни кукурудзи вартість 8,2 мільйони гривень, документи бухгалтерського та складського обліку, які підтверджують накопичення, зберігання та експорт кукурудзи. Згідно рішення суду вилучена сільськогосподарська продукція арештована.

Також накладено арешт на розрахункові рахунки підприємства, відкритих у 5 банківських установах.

Тривають слідчі дії.

Перейти до вмісту